Zanimljivo je u ovom zadnjem videu (prezentacija klavijature u prodavnici) da covek kaze da ce terce biti moguce raditi sa novim updateom OSa, mislim da je to jako dobra vest i jedan veliki plus za ljude koji trebaju da kupe novu klavijaturu a u nedoumici su sta da kupe. Govorim naravno o muzicarima koji sviraju narodnjake. Ja bih trebao takodje uskoro menjati klavijaturu, malo sam se zasitio yamahinog sounda, kod korga mi je nekako tanka ritam sekcija (licno misljenje, bez da ikoga uvredim) mada sa bojama ubija. Roland mi se svidjao jos od mojih ranih pocetaka kada sam se sreo sa legendarnom G serijom, i zbog toga mi se ova klavijatura cini zanimljivom, a u prilog svemu ide naravno i cena, posto ja kao hobi muzicar ne bih odvajao Bog zna kolike pare za novu spravu. Jedino mi bode oci na na ovom rolandu sto se (ako sam dobro razumeo) solo farba (za desnu ruku) moze praviti maksimalno od dve boje, i tu korgu skidam kapu, tu je bio uvek korak ispred ostalih firmi. Na mojoj yamahi je takodje tako, 2 boje za solo r1 + r2 + efekti , i to ti je to. Ali sa druge strane duboko sam uveren da su rolandove interne boje zaista dobro i kvalitetno uradjene da i nema neke potrebe za nekim masovnim mesanjem nekoliko boja da bi izvukao nesto. I jos me interesuje na BK5 da li ima portamento i da li je upotrebljiv? Sa kojom biste klavijaturom mogli uporediti portamento na BK5 (ako ga ima)? Inace generalno slusajuci snimke i citajuci diskusiju sam zadovoljan stvarima koje pruza BK5, mada je jos licno nisam ni isprobao, i u odnosu cena-kvalitet mislim da je to pun pogodak. A kombinacija BK5 i jos jedne solo klavijature (sa semplerom) bi bila jos puniji pogodak