Citat:
Originalno postovano od casper
Nije problem u gramatici i pravopisnim pogreškama. Svakome se potkrade greška ili ne pozna dobro pravila pisanja. Ako sam dobro shvatio TomyCroSound, radi se o nedostatku interpunkcije (znakova poput , . ; "). Tako napisani tekst je nejasan i težak za čitanje. Jedan tipčan primjer je ovaj. Još kada se javljanje oduži .....
Mene to jako zamara i tekstove poput takvih redovito preskačem. 
|
Potpuno si u pravu, mada i sam ponekad napisem, zavisno od teme i prilike, poduzi tekst ali se ipak potrudim, koliko mi vrijeme dozvoljava, da to sve dobije neki oblik koji ce, ako nista drugo, biti bar pregledan.
Citat:
Originalno postovano od nikadvisekorg
Nije to grammar-naci nema opravdanja kad neko ne pravi razliku između Hvali i Fali kao i izvinUti i izvinIti..... a druge nebuloze da ne nabrajam.... ajde i da nađemo opravdanje ovima koji su po belom svetu.... ali jbg ovde nema opravdanja.
|
Pogodio si u crno. Veliki "znalci" prosipaju jos vece znanje a ovamo, na jedvite jade, sastave prosto prosirenu recenicu. Pored najbolje volje, takve ne mogu nikako uzeti za ozbiljno. Muzika i sve ostalo sto uz nju ide u danasnjem vremenu, je istovremeno umjetnost i nauka, koja za preduslov ima bar jedno normalno ili pristojno obrazovanje koje podrazumijeva prije svega poznavanje jezika. Kada kazem jezik, onda mislim na svaki koji se ovdje na forumu moze koristiti, slovenacki, bosanski, hrvatski, srpski, makedonski... a ljudi iz dijaspore, ako bas nisu sigurni ili ne znaju nijedan od tih dovoljno dobro, mogu pisati i na engleskom, njemackom, francuskom... naci ce se vec neko ko ce prevesti ako bas drugacije ne ide. Nemam nista ni protiv dijalekta a ni "slengova" s tim da se ipak krecu u okvirima razumnog, ama imam protiv polupismenosti koja se cesto srece u postovima.