Tema: Bk5
Videti jedan post
Star 18.05.2012, 14:42   #21
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Stvarnoooo

Nema me ovdje skoro 2 godine da aktivno pišem, malo navrnem a vi ste svi kao onda kad sam vas ostavio. Opet iste teme (ko je bolji, čiji je tata jači, ko ima veči k...c itd).
Ma daj odrastite.
Upoređujete d različita svijeta. 12 godina starog dobrog Pa80 i novu Rolandovu bebu.
Ma po ničim ih ne možeš uspoređivat. Po NIČEM. Razlikuju se od tipkovnice (koja nije istog ranga), preko sinteze, pa do samplera.
Pa80 možeš upoređivat sa Rolandom i Yamahom iz njegove generacije, a to je od 2000 - 2005 g. Prije i poslije toga zaboravi.
A BK5 upoređuj sa Pa50SD ili Pa500, mada i to ne možeš jer oba KORG-a su opet 4-5 godina stare tehnologije.
Rađe napravite recenzije koliko koja klavijatura valja, i koliko je s obzirom na naše navike koja na ovim prostorima iskoristiva. Zna se da sva od nas traži super tipku, lagan editor, obavezan sampler za zujalice, brdooo memorije i sl. kurce palce.

Na kraju pozdrav staroj ekipi, posebice Miodragu, Vax-u, Svirku, Vuletu, Milančetu ... (nek mi oprosti stara moderatorska garda koju nisam spomenuo).
Todorgm (18.05.2012)