Videti jedan post
Star 29.06.2012, 04:10   #44
Sejox
Glas Razuma

Sejox's Avatar

Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
Sejox ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od Jaki Pokaži Post
E ne znam ljudi ali zeznuta je to stvar kad ti neke starkelje zasjedu i pocnu narucivati pjesme koje su im ocevi slusali.Npr."Harmoniko moja"
Ja bih zakonom zabranio da u kafane,restorane i ostale ugostiteljske objekte,dolaze osobe starije od 18.godina....
Salim se,naravno,ali nakon ovog posta,to bi bio neki zakljucak.
Ovi preko 18.godina,valjda ne slusaju: "aspirin","vodka","bunda od nerzza","gacice","brushalter",pa narodnjak na francuskom jeziku,dance folk,trance folk....i slican repertoar.

U muzici - narodnjacima,pod pojmom "lijeva pjesma" se moze podrzumijevati,neka pjesma koja stvarno nije bila slusana i nije zazivjela nikada u narodu.Pjesma "Harmoniko moja" je usla u istoriju i to je cinjenica.

I da ne duzim,cisto onako iz postovanja prema autorima pjesme i milionima ljudi koji su je poslusali,da kazem:
-pjesma "Harmoniko moja" je i "Azbuka" i "Abeceda" i "Bukvar" i ....itd.
Cak mislim,da bi je neki dobar psiholog preporucio poslusati pred spavanje (ko voli narodno - naravno).

@jaki - ovo se ne odnosi na tebe licno,i ovo je cisto globalno razmisljanje o nekim nedostacima u repertoaru danasnjih mladjih muzicara - "narodnjaka".

Pozdrav,

Click for Sarajevo, Bosna i Hercegovina Forecast

Promijenjeno od Sejox (29.06.2012 u 04:12 sati)
Sejox je offline   Reply With Quote