Nisam puno petljao sa klavijaturom i midi kanalima. Ali iz malog iskustva sa klavijaturama mislim da to moze da se odradi. Npr. na Korgu imas Sound i Performance. Taj performance moze da se sastoji iz 4 sounda koliko se secam. A svaki sound se nalazi na jednom midi kanalu, lupam od 1 do 4 od ukupno 16. Od 9. do 16. kanala su instrumenti koji se nalaze u ritmu(bubanj,bass,udaraljke , fraze..) Znaci tebi je potrebno da podesis klavijaturu da salje svih 16 kanala u softwer. Neki koncept rada sa aranzeromi Samplerom koji ja imam u glavi je sledeci:
Kompletnu klavijaturu na fabricki.
Napravio bih library-e u Vsampleru sa instrumentima koji bi bili sa identicnim nazivima kao u klavijaturi. ( S tim sto fabricke zvukove mozes jos da doterujes , sto cini mi se ne moze sa ROM zvukovima u klavijaturi)
User zvukovi ti cak i ne bi bili potrebni.
Kad se sve to odradi i podesi, pozivanjem bilo kog instrumenta iz klavijature desava se promena instrumenata i u Softweru.
Jeste veliki posao , ali bi se isplatilo.
Naravno, treba dosta znanja oko toga, sto ukoliko si uporan ne bi trebalo da bude problem. Ima dosta toga na forumu.