Videti jedan post
Star 09.08.2012, 21:45   #47
zeks
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 05.07.2010
Downloads: 142
Uploads: 2
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 11 puta u 11 Postova
zeks ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Nema potrebe da mi persiras, smatram da svi ovde treba da gajimo drugarski odnos, bez obzira sto nam se misljenja razlikuju. Konstruktivna i argumentovana diskusija je uvek dobro dosla, sto se mene tice.
Sto se tice moje izjave koju si quotovao u predhodnom postu, sta tu nije tacno? ...evo jedan odlomak iz biografije Mije Krnjevca (preuzete sa jednog sajta, da ne reklamiram).
Citat:
Takozvano "šumadijsko duplo" sviranje (sviranje u tercama i sekstama) razradio je takođe Mija Krnjevac na način koji nikome pre njega nije bio poznat; on je prvi uveo u praksu — DUET harmonika, na šumadijski način. To duetsko sviranje na harmonikama je postalo odlika moravskog stila i kasnije uobičajeno u negovanju narodne muzike.
Takodje to sviranje u tercama je jos vise unapredio Mijin ucenik Bane Milutinovic po cemu je i postao cuven medju ostalim harmonikasima. Primer koji sam dao mozda nije najsjajniji (trenutno mi je to palo napamet), ali poenta ostaje. Probaj bilo koje Baneotovo duplikatsko kolo da odsviras na klavirnoj (Milutinku, Bogdanovo) pa ces shvatiti poentu.
zeks je offline   Reply With Quote