Brate makso ne znam gde si ti svirao i kad ti je bilo dovoljno tih 8 usera, ja sam još na prvim aranžerima brisao fabričke da bi mogao da ubacim neke specifične za po jednu pesmu. Na koji ritam sviraš pesmu od Staniše Stošića "zašto me budiš u zoru"..... itd...
a drugo u to vreme kad smo svirali na tih osam takve su se i pesme radile da si mogao sve na univerzalne ritmove rumba begin itd..... sad svaka pesma ima svoj ritam, prelaze.... tj možeš i danas da sviraš kao nekad Aca Lukas na g800 al jbg ako ti je to cilj da zvučiš ko on i pri tom da kažeš kako je dovoljno tih 64 usera onda ne znam odakle ti tih 200 i kusur downloadsa..... meni i na pa1 i pa2 taman odgovara jer sviram i tezge i klubske svirke pa mi treba ritmovi i za zabavnjake i narodnjake, mesta nikad nema višak, pogotovo ako radiš sam s pevačima.... jedino ako si stara kajla koja u levu ruku drži pikslu i cigaru a aranžer ti služi da ponekad odmeniš bubnjara dok ode da piša?
Čuj čoveka.... gem je klavijatura više klase? Po čemu je to gem viša klasa? Po toj memoriji ili što par ritmova lepše zvuče nego na korgu? To niko ne osporava ali iskoristivost te klavijature i njena efektivnost za prosečnog tezgaroša danas je mnogo manja u odnosu na pa80. Bez dileme. Što se zvuka aranžera tiče tu je gem u prednosti ali nije samo u pitanju 10-tak ritma već i mnogo toga drugog.....
|
Citat:
Originalno postovano od tranzit
Sinovac, da tebi neko toliko puta gurne i izvadi i ti bi prozujao.
|
Citat:
Originalno postovano od caka012
Najgore je kad sviras akusticnu svirku, a neki gost donese daire. Pravilo je da je zelja za dairama medju gostima obavezno obrnuto proporcionalna smislu za ritam i da se za pomenuti instrument ceo boziji dan otimaju samo oni koji nemaju veze sa ritmom.
|
|