Citat:
Originalno postovano od aleksandar031
@tranzitJedno je studijski rad a drugo je ziva svirka gde svako po svom ukusu sredjuje svoj instrument. 32,64,96,128mb - sasvim je nebitno za onoga ko zna da to upakuje da zvuci kako treba.
|
I sad ti to pises tranzitu koji ima 40 godina radnog staza u muzici a od toga 30 uporedo i live i u studiju i kome je glavni posao upravo da slusa i to vrlo pazljivo. Meni je sve potpuno jasno i sve sam nedoumice vrlo davno rijesio... nazalost, mao sam dovoljno vremena. Da ti ponovim jos jednom, sound je sound i uopste nije vazno gdje. Sigurno da neces da cujes razliku izmedju cinele od 1 i od 30 GB na razglasu od 1.000 eura, to zna i onaj koji nema blage veze sa audio tehnikom... ama neces da cujes ni da li je aranzer od 450 ili 4.500 eura. Takvo okruzenje nije predmet diskusije. Diskutujemo o profesionalnom radu i soundu a zna se vrlo dobro sta on podrazumijeva. Tu se sve cuje i razlike su drasticne jer tu cak ne pomaze ni maskiranje kojekakvim efektima. Mislim da su ti ostale kolege dale dovoljno odgovora pa si mogao da zakljucis da je vecini sound veoma vazan, bas onako kako sam ti i ja napisao i pokusao da objasnim medjutim, ostala je da vazi ona stara, ko apriori ne zeli da mu se objasni, tome je badava objasnjavati. Ostani pri svom stavu ako ti je tako draze i ljepse, to bar ne moze niko da ti ospori a moj prijedlog bi bio, da ipak poslusas sta pisu iskusne kolege ako bas moje misljenje ne uvazavas.