Videti jedan post
Star 17.12.2007, 09:50   #2
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@ Gorance

Vidi prijatelju, niti ja niti bilo tko drugi ti ne može dati vrhunski i kvalitetan savjet oko odabira harmonike. Kod mene je pravilo da harmoniku biraš kao i ženu. Ti je moraš probati i tebi se mora svidjeti. Ti češ na njoj svirati. Ako ti je dobra Delicia, sviraj ju brate. Ako ti paše Guerrini, dapaće, čestitam.
Mnogi će ti preporučati Scandali Super VI, koju češ teško nač u prodaji. Malo ih je, a i ne prodaje ju nitko od istinskih harmonikaša, jedino ako mu nije došla voda do grla pa radi financijskih ili zdravstvenih problema hitno treba novac. Također preporučat će ti i razne Guerrinke i Dallape, Beltuna BalkanStar i sl. poznatije modele. ja bih ti preporučio sljedeće. Sijedi u avion ili auto pa pravac Ancona točnije Castelfidardo. Ne možeš promašiti, grad harmonika. Od poznatih proizvođaća s renomeom i imenom (btw, čuo sam da je Guerrini zatvoren ) kao Guerrini, Dallapa, Soprani (Paolo samo), Vignoni, Beltuna ... pa do unikatnih primjeraka nepoznatih ali vrhunskih majstora iz kučnih radinosti. Ima mnogo penzioniranih majstora iz poznatih tvornica koji iz zabave i gušta rade harmonike u malim serijama. Ja kad sam bio zadnji puta u Castelfidardu pao sam na tur kad sam čuo jednu Alexandrini harmoniku. Nikad čuo za nju, ali zvuk i kvalitet izrade mrak. Tamo sam i kupio svoju drugu i najdražu harmoniku "Castelfidardo CD Anconu" . Četveroglasna dvokabinska harmonika (11+5) sa 120 baseva. Nigdje više nisam vidio uopće tu harmoniku da osim mene itko svira. Meni se je svidjela. Registarski je po tonovima mix između Guerrinke i Dallape, a raspored registara kao sa Sopranke. Plitka i brza tipka, sedefasta tipka, klasična maska (neupadljiva), ali ipak s dosta kroma na prednjoj masci tako da sva sjaji ko Božična jelka. E, zato sam je uzeo. Kažem ti prošeći malo gradom (uzmi jedno 7-8 dana da sve vidiš i isprobaš), i kad sve čuješ onda češ vidjeti da toliko popularni i razvikani modeli kod nas nisu ni do koljena nekim unikatnim ručnim radovima pojedinih majstora iz Castelfidarda. Stvarno, neče ti biti žao. Meni je bilo ljepše nego na medenom mjesecu. Naravno svaka čast i Guerriniu i Dallapi, no ja sam došao s ciljem da kupim Guerrinku (imam Dallapu Supermaestro), a vratio sam se za iste pare s Anconom . Sad mi je malo žao, jer uložen novac nikad neću dobiti za nju natrag, jer problem je prvenstven što je marka nepoznata. Svi je slušaju i slažu se da je vrhunska, ali kad im kažem cijenu onda kažu da za taj novac dobe Guerrinku makar se ova bolje i ljepše čuje. Da sad nebi bilo svaki cigo svoga konja hvali. E sad ga hebi. Prijatelju samo je na tebi odluka, i nikom drugom.
Otiči češ isto kao i ja po neku mrak Guerrinku ili sl. a vjeruj mi vratit češ se s nekom nepoznatom "mrakačom".

Promijenjeno od kreso (17.12.2007 u 09:58 sati)
kreso je offline   Reply With Quote