Videti jedan post
Star 05.10.2012, 01:41   #18
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

da pitam nesto u vezi ovoga....evo citajuci ovu temu,rekoh da eksperimentisem malo sa panoramama i stereo kanalom na mixeru...Elem uzeo sa jedan fabricki ritam sa pa2x,sa fabrickim drum kitom i svim fabrickim kontrama,znaci nista nisam cackao oko ritma...iz klavijature dva mono kabla iz L i R u jedan stereo kanal na mixeru...mixer
povezan na dve kutije...Rezultovalo je time,da mi se 2 kontre cuju samo na jednom zvucniku,od ukupno 4 kontre u ritmu, a druge 2 kontre samo na drugom zvucniku,ove druge dve se cuju ali nesto minimalno,kao u daljini,morate naculjiti uvo da ih cujete,slicno sa tomovima i hithetovima...isto tako dobos mi se na jednom zvucniku cuo dosta jace nego na drugom...generalno stekao sam utisak da jedan isti ritam zvuci dosta lepse na jednoj kutiji a na drugoj ne, zato sto se na jednoj kutiji cuje recimo glavna ritam gitara a na drugoj se cuje dosta tise, a cuje se jace neka druga kontra,koja nije toliko bitna kao glavna ritam gitara...E sad,ovo moze doci do izrazaja kad radite u nekom lokalu gde treba razbacati kutije da bi sve pokrili,a uglavnom je tako,pa je moje pitanje jel to tako treba da funkcionise panorama,i sta raditi u slucaju da,kao sto rekoh,moramo da razbacamo kutije na dve razlicite strane,iza nekih uglova i sl?
Na kraju sam ukljucio dva mono kabla iz klavijature L i R,ali u dva zasebna mono kanala na mixeru,i tada se na obe kutije culo sve isto,s tim sto na jednom kanalu dolazi do izrazaja dobos i kontre,a na drugom hi hat i cinele,pa sam tako i nastelovao kanale,i tako mi se cini je zvucalo na kraju najbolje,sve se cuje sto izlazi iz klajve na obe kutije...Sad recite vi meni kako je ispravno i najbolje podesiti sve ovo,oko panorame i stereo i mono kanala na mixeru? hvala i poz
Milan$ je offline   Reply With Quote