hvala na odgovoru kolega tranzit,trudicu se da postujem ovo pravilo u buduce, do sada sam uglavnom radio na ovaj drugi nacin,sto sam opisao u mom prethodnom postu,2 mono kabla u 2 mono ulaza.....jos jedno pitanje samo...cesto idemo i po nekim klubovima i diskotekama gde imaju svoje ozvucenje....oni samo uzmu signal iz REC OUT sa naseg mixera da povezu na njihov razglas i to je to...e sad nikad se ne zna kako oni povezuju kutije na njihov glavni mixer....jednom sam video sledecu situaciju...iz mog mixera signal na njihov mixer(.tada sam imao suvi mixer)...iz njhovog powermixera, jedan izlaz samo za vufere drugi izlaz samo za satelite,to su uradili da bi iskoristili graficki EQ kao skretnicu,pa su na jednom izlazu "ubili" sve frekfencije sem "niskih" na grafickom EQ i tako napravili rez za binove,a na drugom izlazu ublili niske frekfencije na grafickom EQ,kako bi odrezali frekfencije za satelite...u tom slucaju nece biti stereo slike? tj. moje pitanje je,kada radimo u tako raznim lokalima,na tudjem ozvucenju,gde ne znam gde je sta kako povezano( kutije vuferi,skretnice,i ostala cuda) da li ipak praktikovati da radimo stereo??? hvala jos jednom unapred na odgovoru, dosta sam razmisljao ranije oko ovih panorama i stereo kanalia, pa da pitam sad bar sve sto me zanima, kad se vec pokrenula tema..I jos jedno pitanje...Nemam studijske monitore,mada planiram uskoro da nabavim par,pa zato sredjujem klavijauturu na ozvucenju...Ako hocu da radim stereo i sredjujem tako ritmove,uvek cu morati da imam obe kutije prikljucene na mixer??? hvala i pozdrav,izvinite na dosadi malo