Veoma me interesuje da naucim da koristim SysEx protokol i da upoznam sta se njime sve moze kontrolisati od stvari koje koristim na svirci i od onih koje mi eventualno nedostaju. Razmisljam o promeni instrumenta, svoj T3 bih menjao prvenstveno zbog gabarita i tezine. Ranije sam koristio Novation Zero SL i znam da je to veoma dobar kontroler a SL 61 MkII je pojacana verzija toga u pakovanju sa dirkama, benderom, X/Y skalom, 4 zone itd. On ima jednu ogromnu prednost u odnosu na vecinu aranzerskih top klavijatura tipa Yamaha, Korg, Roland, Ketron, a to je da su mu dimenzije 965 x 68 x 293mm (jos je manji od Rolanda GW8!) a tezina je 6,1kg! E sad, ostaje pitanje sta bi sviralo. Tu se trenutno nosim mislju da probam BK7m ili da kupim LiveStyler sa T4 setom boja i koristim ga preko laptopa u kombinaciji sa RME BabyFace kartom koju vec imam.
Ono sto me ponajvise zanima je kad ce izaci tvoja masina i kad ce moci da se proba uzivo negde u Srbiji? Kad ce se znati tacni podaci o spravama (softveri, tehnicke karakteristike, dimenzije, tezine, cene...)? Mogu li se specifikacije ocekivati pre izlaska samih uredjaja?
|