Ne bih da spamujemo temu jer njen naslov nema veze sa ovim o cemu sada pisemo pa cu ti dati samo osnovne podatke. Postoje 3 osnovna modela Trans Audio Systema koji svi sadrze aranzer, sampler, digital mixer, sound, midi i style editore, midi i audio playere i recorder. Ovi modeli imaju nazive Trans Audio System Desktop, Trans Audio System Key 61 i Trans Audio System Key 76. Svaki od osnovnih modela se moze dobiti u 3 izvedbe u zavisnosti od broja fizickih ulaza i izlaza kojih moze biti 2 In 2 Out; 4 In 4 Out i 8 In 8 Out (svi kombinovani mikrofonsko linearni na 24Bit/96kHz sa Phantom napajanjem). Ovaj posljednji sa opcijom 16 In 16 Out uz odgovarajuci hardver dock. Tacne dimenzije nemam trenutno pri ruci a cijene... Da ne bi otisli predaleko u ovoj temi, navest cu ti cijene svih podmodela za Trans Audio System Desktop. Sa 2 In/Out je cijena 3.095 eura, sa 4 In/Out 3.195 eura i sa 8 In/Out 3.395 eura. Ovo su modeli bez klavijature i za njih ti je potrebna sasvim jednostavna midi klavijatura, cak bez ijednog kontrolera na sebi jer sam Trans Audio System Desktop raspolaze velikim brojem kontrola (od kojih se nekoliko, po prvi put uopste, vidi kod muzickih instrumenata), pa bi te kontrole sa midi klavijature bile sasvim suvisne. Glavne Style kontrole su zastupljene i u obliku pedala. Centrala je ogromni 22" Multitouch Display. Sound Engine ima preko 100 GB sampling materijala najviseg kvaliteta koji besomucno koristi preko 500 Styleova. Softver koji pokrece ovaj Monstrum od audio sistema je vrlo raznolik i u veoma kompleksnoj interakciji to jest multitaskingu pa tim omogucuje sve ono sto je do skora bio sam san muzicara kada je u pitanju jedan muzicki instrument a pogotovo aranzer. Mislim da je i ovo previse podataka za ovu temu a i dovoljno je da steknes prvi utisak. Bice i slika i clipova i tekstova, samo malo strpljenja.
Promijenjeno od tranzit (14.11.2012 u 03:19 sati)
|