Videti jedan post
Star 20.11.2012, 16:25   #9
Alen P
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 18.11.2007
Mjesto: Čakovec
Downloads: 408
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 71 puta u 69 Postova
Instrumenti: Tyros 4
Interesi: Muzika, religija
Alen P befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Alen P pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Evo da se malo raspričam o K2000. Što se tiče razlika VP i V3 je u nekoliko programa, i navodno da je poboljšana s efektima. Moja ocjena: nema razlike. :=)
S obzirom da je to stara klavijatura (obje su dosta starije od le/tr) zaista postoje neke stvari koje treba znati. Klavijatura (dirke) su po meni za nijansu bolje nego na le/tr. Robusna izrada, samo 6 šarafa i imate dostup prema svoj elektronici Kurzweila. Koliko god pričali o napajanju, nikad nisam imao nikakvih problema pa za sad ne spadam među one koji su imali takvo iskustvo.

1) Klizni potenciometar je u tim godinama u komi. Ja sam u svoj ugradio običan, logaritamski-stereo 10 kiloomski za 30 kuna (4 eura). Jednostavna je zamjena.

2) Slabo osvjetljenje na displayu. Prije je bilo odlično riješenje zamijeniti isti s plavim lcd displayem koji je bio relativno skup-oko 130 dolara ali to je bila fantastična stvar. Navedenih displaya više nema pa je odlična alternativa zamjena samo svjetlosne folije koja stoji oko 30 eura. Njih ima i bit će ih.

3) RAM memorija. Ako vam nije dosta nekih 32 mb, tada ćete morati najvjerojatnije preko ebay-a kupiti memoriju 64mb za kojih 50-60 dolara. (ili kod mene..)

4) U sve to bih spomenuo da je najteže s hard diskom. Mnogi ih prodavaju po paprenim cijenama ali ako ste strpljivi, lako ćete naletit kao što sam ja naletio: 2 komada ibm-a od 2 gb za 40 kuna (oko 5 eura ;=) ) -Čovjek se vjerojatno rješavao tavanskog smeća... ;=) Odlična alternativa je eksterni scsi zip drive preko kojeg je najlakše upucavati ili set ili nove samplove. Ako ne, imate floopy koji će mnogima koji koriste zujalice od po par kb biti više nego dovoljan.

Ja sam na njega navikao, navikao sam na toplinu sounda, jednostavno je nevjerojatno kako klavijatura izlazi na razglas. Klavijatura jednostavno ima neki 'saft' koji druge nemaju. Istina da navedena klavijatura polako postaje raritet ali još je uvijek doslovno nevjerojatno koliko kvalitete ona nudi s obzirom na godine i cijenu.

Promijenjeno od Alen P (20.11.2012 u 16:28 sati)
Alen P je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Alen P za ovaj koristan post:
caka012 (20.11.2012)