Videti jedan post
Star 10.10.2005, 14:31   #22
Versy
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Idemo redom:

@YU-MIDI, potpuno se slažem sa tobom i podržavam te u ideji i predlozima, jer je dokazano da kada ima fer saradnje - sigurno biće i većih uspeha /a i manjih nervoza/.
Ja se još jednom prijavljujem da radim i uploadiram ritmove i sl., medjutim, opet kažem, pošto sam ipak još uvek novi član foruma, ja ne želim pre svega da forsiram da dodjem do "super-člana" samo iz razloga da se ne bi protumačilo pogrešno da sam se ovde učlanio samo da bih downlodirao "tudju muku", trud i neprospavane noći.
To prepuštam administratorima i kada oni ocene šta treba - uradiće ti ljudi sami to....
Zato i ne "proučavam" puno pravila za super članove,ostavio sam meil i toliko, nego ako mogu i bez te privilegije nekako da šaljem svima vama materijale, ja bih vas zamolio da mi neko kompetentan malo objasni kako to da radim i gde da uplodujem stvari, ili da mi da link gde je to konkretno objašnjeno.

@NEDIME, pozdrav, dobro došao u ovo lepo društvo a meni prvo - veoma je drago što si medju nama.
Inače ja ću da kažem, pošto je čoveku sigurno neprijatno da priča o sebi:
NEDIM mi je dragi zemljak
:wink: , to je prvo.....
Medjutim NEDIM je, bez šale, veoma veliki muzičar i umetnik, a pre svega - veoma veliki drug i prijatelj - dokazan....
Raspolaže ogromnim znanjem o muzici, muzičkim "aparaturama" i poseduje ogromnu kolekciju klavijatura i ostale opreme, pogotovo studiske.....
Ostalo će - on sam reći, pokazati i dokazati :wink:

@NEDzADE, evo ja da ti kažem po nešto.
Kada pravim ritam /style/, radim ga na samoj klavijaturi.
Tu može i na slušalicama, a i na njegovim zvučnicima.
Medjutim, kada radim finalni miks, to obavezno radim na PA ozvučenju.
Što se tiče efekta, i to malo zavisi - da li ideš preko L i R stereo outputs, ili preko sva četiri izlaza na PA80.
Ja na primer, kada radim set za ozvučenje sa subvuferima, a idem samo na L i R izlaze, što se tiče bubnjeva, obično na KICK stavljam kompresor, na SNARE - reverb, pa i na ostalim udaraljkama gde zatreba.
Isto kompresor koristim za bas gitaru, reverb u nikom slučaju.
Možda se za bas negde javi potreba od CHORUSa, ako je neki fretles na primer....
A ostalo - sve zavisi od tipa muzike, odnosno, ako je neki rock, trebaće distorzije, na nekim gitarama - chorus, reverb itd...Kažem ti - sve zavisi od žanra koji izvodiš.
Ovo sam najprostije i najjednostavnije rekao, a ima dosta toga da se piše oko ove teme......
Problem je kada ideš na 4 izlaza, pošto ta dva dodatna ne koriste interne procesore.
Ali i tu je stvar u dobrom podešavanju, pa ako čovek ima volje, može "čuda" da napravi.
Pozdrav svima.
  Reply With Quote