Videti jedan post
Star 11.10.2005, 01:49   #25
gorpet
Banovan!

Registrovan/a dana: 02.07.2005
Downloads: 12
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 2 Postova
gorpet befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard EFEKTI I AUTOMATSKA PRATNJA NA PA80

Pozdrav svima!
Eto, ja sam pokrenuo ovu temu, ali se nisam bas istakao u postovanju!!! Nije to zbog lenjosti, nego, radi se svasta pa ostane malo vremena. Ali nikada nije kasno-tako kazu?!
Dotakli ste se zanimljive teme-efekti na levoj ruci kod PA80.
Obicno ljudi rade sa reverb+chorus, ali to je ona skolska postavka i sigurno da ne daje prave rezultate. Kolega je spomenuo da na neke elemente bubnjeva stavlja compresor, a na druge opet-reverb. Bilo bi korisno da kaze na koji nacin uspeva da jedan efekat stavi samo na bas drum a sasvim drugi na snare? Kako se to radi i pre svega, gde se to radi?Ovo su stvari koje nisu tako jednostavne za nekoga ko nije vican baratanju aranzerom, pa bih zamolio za malo detaljnije objasnjenje. Takodje, compresor na basu?! Interesuje me, a verujem i mnoge druge, zasto ga stavlja i sta konkretno dobija time. Veoma bitna stvar je i sama postavka parametara za kompresor-kako ga programirati?Dalje, kada se radi sa 4 izlaza,sta kolega obicno stavja na treci a sta na cetvrti izlaz(koji instrument) i koje efekte (spoljasnje) koristi? Znam da mnogo pitam, ali sustina ove teme i jeste da sto detaljnije razmenimo iskustva kako bi i profesionalcima ali i pocetnicima bilo lakse da iz PA80 izvuku maksimum!
Zahvaljujem svim ljudima dobre volje sto dele sa nama svoja znanja!!!
gorpet je offline   Reply With Quote