Videti jedan post
Star 21.12.2012, 03:43   #5
spooxjunior
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 23.11.2011
Mjesto: Nis
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: Korg PA50SD
spooxjunior befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@propenpop
Tu nema nekih posebnih pravila... efekti A i B se koriste sa ritam, a efekti C i D se koriste za uper... E sad uglavnom je neki hall na ritmu... a za uper obicno delay ili tako nesto... pogledaj malo kod setova koje imas, koji su se efekti koristili pa vidi o cemu se radi.... Ali ti je najbolje da stavis neki efekat pa da slusas kako zvuci... i provalices problematiku... a posle malo kreativnosti i to je to... prouci uputsvo... meni je dosta pomoglo...

@zukae
Nije bas tako...ne pozivaju se nigde.... oni efekti, koje ja stavim u Program modu, jednostavno receno ne postoje kad tu "boju" stavim bilo u ritmu bilo u pratnji... Oni se cuju samo dok mi je klavijatura u program modu, dok u Style play-u ne funkcionisu... Kad sam u style modu rade efekti A,B,C,D, a FX1 i FX2 ne.
Neko bi rekao, pa dodaj efekte u style play i cao, medjutim, kad u Program modu pravim set bibnjeva, koristio sam Graph.7B Eq, ali sam ga pridodao samo dobosu i timpanima. A ako to isto odradim na mestu A ili B onda mi efekat ide na ceo oscilator tj. na sve elemente... Malo je bez veze...
Napravim rif distorziju od obicne gitare, sacuvam, kad ono u style svira clean gitara...
Cini mi se da su FX1 i FX2 zamisljeni samo da rade ako se recimo koristi pa50 kao solo klavijatura, napravis sebi programe i udri...

@superboy18 Prijatelju, uputsvo i samo uputstvo... ako ti je engleski problem, potrazi negde uputstvo na srpskom za pa80 (isto je)... i polako... ukapiraces 100%... samo moras biti istrajan... deluje malo konfuzno, dok malo ne proucis materiju. Ali ces posle skapirati da je u principu vrlo prosto.

Sad malo u off, po mom licnom misljenju, pravo je cudo sta se moze postici efektima... cak i neki losi, ili manje kvalitetni semplovi, se mogu vrlo dobro obraditi... I sa danasnjom tehnologijom, opet kazem po mom misljenju, velike kompanije prave slabe masine za velike pare... a nisam ni pomenuo kolicinu RAM memorije po klavijaturama... i to u vreme gde u nasim racunarima imamo po 4,8 ili caK 16 GB...
Izvinite za of, al morao sam da ispisem koji red...
Ako neko ima resenje za moj gore pomenuti problem... pisite pa da probam... sve sto mi je palo na pamet sam probao, nemam vise ideja...

Promijenjeno od spooxjunior (21.12.2012 u 03:51 sati)
spooxjunior je offline   Reply With Quote