Kao prvo na svim klavijaturima koje imaju master EQ , prvo se on podesava , pa posle solistika i naravno leva strana tj aranzer. Znaci uzmete jedan fabricki ritam , sa cetri OTS unapred podesenim bojama , zatim idete u mx console i postavite , song , style , i m. pad na 64 . Sa dugmicima TAB idite do EQ zatim na EDIT , na ekranu ce vam se pojaviti petokanalni parametricki EQ . Prva dva su vam za niske i srednje niske frekvencije zvuka , treci vam je za srednje frekvencije zvuka , a zadnja dva vam sluze da sa njima odredite srednje visoke i visoke frekvencije zvuka . Pustite sam ritam bez arazmana , znaci samo bubanj i krenete sa podesavanjem , sa prve dve frekvencije , da dobijete dubinu i i punocu ritam sekcije , znaci pretezno se pozabavite oko saunda dobosa . Hm , malo je to komplikovano ako nemate iskustva sa podesavanjem frekventnih opsega za sto siri spektar zvuka , al polako pa sigurno , imate parametricki eq pa se tu da lepo podesiti zvuk aranzera , da zvuci puno na razglas , uostalom odslusaj moj demo . Ako ti nije jasno i ne umes to da odradis , pomocicu ti Al ovo je veoma vazna stavka za aranzere ,,,, Treba signal i kljave do miksete dovoditi sa dva kabla , znaci jedan za aranzer a drugi za solo , tj , treba odvojiti levi i desni kanal kako u samim ritmovima kod mene je to vrednost 127 a za solo instrumente 0 solo boje koje izlaze iz klavijature nesmeju imati DELAY efekat znaci malte ne suve uz malko reverba . Ostale efekte naravno mogu se postaviti DSP , REVERB i CHORUS a eho dodajemo na mikseti , to bi bilo to .Pozdrav
Kod yamaha nema GLOBAL , sve se to svodi na user efektima i master eq .

Promijenjeno od gagan (28.12.2012 u 19:14 sati)
Razlog: dodato
|