sve to stoji i sve je to u redu....sviram i ja gitaru... i znam akorde, i ljestvice i sve ostalo... i znam po sluhu odsvirati... i mogu reci da se profesionalno bavim glazbom vec duze vremena....(cca 8 godina)...samo sto sam eto pocetnik , nazovimo teko, u tezgama iliti gazama.... samo na ovaj nacin uhvatim u glavi intonaciju i moram je naci na klavijaturi, nemogu odmah znati da je to npr Dmol, znam da je neki okolo, samo nemogu sto posto definirat tocno Dmol, ali opet znam da nije sigurno niti f, niti neki dalji...
Ali opet gle, covik nema razvijen sluh, i slusa pismu i nemore uopce definirat koji je tonalitet, nego mora tuci po gklavijaturi akorde i trazit od 24 akorda koji je... ali mu nije lakse ovako, i onda kada ovako izvjezba poceti ce bes HUMljenja, vec samo odmah znati otprilike dije, pa daljnjom vježbom naviknuti ce se i osjetiti zvuk akorda tj tonaliteta i odmah znati odakle ide i bez humljenja i bez klavira ili gitare ili cega vec....mislim da j eovo svakako dobra vjezba jer razvija osjecaj za tonalitet, mislim da je definitivno bolje ovako poceti nego traziti gotove akorde.... Mozda se i varam...ali isto mislim da je dobar nacin za "osjetiti" glazbu