Rolandx: malo je glupo ocekivati od nekoga da ti prepisuje odgovore i daje sve na tacni kada to mozes i sam procitati zar ne? Hajde da vidimo sta je odgovoreno a sta ne:
Q: Ajte ljudi neki snimak Pa600 sa setom ubacenim sa Pa800 ili Pa1 ili Pa2 ukoliko je to moguce da vidimo kako zvuci...ali ne sa zvucnika nego snimak sa izlaza...
A: Ja sam licno cim sam kupio klavijaturu ucitao par setova sa pa800 i postavio par demo snimaka cisto da ljudi vide kako zvuci (snimano zoom h1 recorderom) trebalo bi to da se vidi ovde u ranijim postovima.
Q: Zanimam me da li su dirke svaka zasebna ili kao kod Pa500? Tvrde, mekane, klimave,...?
A: Nisam bas dobro razumeo termin "zasebne dirke"... Sto se dirki tice to je otprilike zlatna sredina, bolje od pa 500 ali losije od pa800 s tim sto nisu toliko tvrde kao na pa800. Klimave nisu, jedina mana je sto su malko dublje i trebalo bi im jedno podplicivanje. (i to smo ja i Elvis komentarisali)
Q: Vredi li dati novac ili uzeti polovan Pa800 ili Pa1x kojima je dusa u nosu za nesto malo vise novca? Jeste li se pokajali ( oni koji su je kupili)?
A: To zavisi od mnogo stvari, niko ti to nemoze objektivno reci, treba sam da sednes i vidis da li ti "lezi" pa600. Ja se licno nisam pokajao, dobio sam tacno ono sto sam zeleo (plus 5 godina garancije)
Q: Koliko je zaista NE BOLJA od Pa500 vec pribliznija Pa800 po ritmovima koji se mogu ubaciti i preformansu? Cita li semplove sa Pa800 recimo... Harmonika na Pa800 i na Pa600... ima li razlike velike, da li je harmonika ,,brza" u niskim lagama... kako izlazi i slicno.
A: Sa pa500 ne bih poredio, a po soundu je identicna sa pa800... znaci sta cujes na pa800 izacice ti i na pa600. Provereno uporednim testom istog seta na dve klavijature.
Eto, odgovorio sam ti najstrucnije sto sam mogao, koliko mi moje amaterske mogucnosti dozvoljavaju, nema mesta tenzijama.
P.S: a za opasku o jacini izlaznog signala mislim da je najbolje objasnio kolega dr. Nesa... A mogu da citiram i kolegu Tranzita da masina kao masina samo radi ono sto joj covek komanduje... Ipak je ljudski faktor najzasluzniji i za pogotke i za promasaje.
Promijenjeno od yamahapassion (16.01.2013 u 22:20 sati)
|