Videti jedan post
Star 17.01.2013, 09:18   #85
ella 85
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
ella 85 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

mislio sam da bi bilo previse ali idem redom sto se sjetim za pocetak
1.sta su registracije koje spominjete stalno,zanima me mjesto za pohranjivanje kolko ima mjesta i kolko ukupno npr boja pomijesas na desnoj strani odjednom,ono sto je kod korga sound user performance sts,kako ide kod yamahe znaci i kolko mjesta
2.rekli ste da kad kucate ritmove da mora da ide na kompjuteru pa onda unutra,nije to belaj samo me zanima koja je procedura moze li se slusat na kompjuteru dok crtam ritam kako zvuci ili moram nakucat sve pa ubacit u klav pa onda preslusat,ili da jednostavno povezem midijem i dok crtam na kompu da vec svira ovamo klav
3.efekti jesul fixni 2 za lijevu 2 za desnu stranu ili se moze kombinovat 3 za desnu recimo ili slicno,i ima li eq po trakama drum perc bas itd,na pa3 me posebno odusevilo sto svaki element bubnja sad mozes dotjerat,ima li yamaha sta slicno
4.loopovi,funkcionise li i kako,ne koristim **** i slicne setove ali loop bongosa tarabuka itd obavezno
5.taktovi vjerujem da je to kao kod korga,odredis takt 4/4 7/8 6/8 8/4 i npr 8 taktova nakucam i da se vrte u krug,i postoji li nesto kao kod korga cv1 cv2 da promjenom akorda svira nesto drugo sto odredim,i mogu li imat na jednom ritmu razlicit tempo po varijacijama
6.kakva je tipka u odnosu na korg,meni licno kod korg pa800 ne valja lagana ne znam ni ja,na pa3x dobra fin osjecaj ali poteska mogu mislit kad bi morao koje kolo zaredom odsvirat,na extremu je za mene do sad bila najbolja tipka,cemu je najbliza na tyrosu
7.korg ima guitar mod koji mi se svidja,jedino da su malo bolji semplovi gitara,kako pravite gitare na yamahi
8.sta nudi tyros 4 vise od tyrosa 3,napominjem da koristim solo triton rack,kolko brzo citaju npr 200ak mb
9.kad kreiram svoj vlastiti drum mogu li svaki element odabrat i bar malo obradit zategnut dobos nogu ima li kakvih opcija sta moze
eto za pocetak,i sta od ovih stvari se mora radit na kompjuteru a sta moze u klavijaturi
ella 85 je offline   Reply With Quote