Videti jedan post
Star 17.01.2013, 10:58   #86
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

1. U REGISTRATION možeš pohraniti vlastite postavke klavijature. Prilikom memoriranja možeš odraditi ono što želiš da bude pohranjeno. Potrebno je čekirati kućice i ta postavka je unešena u pojedinu registraciju. (slika1)
REGISTRACIJE su organizirane u tkz. BANKE. U svaku banku stane 8 registracija, a banaka možeš imati koliko želiš. Koliko ti stane na HD, USB ili USER mjesto.

2. Možeš ti lijepo (iz)raditi ritam i na samoj klavijaturi. Po mom iskustvu to ide bez problema i mislim da je većina stvari dostupna. Fina dorađivanja styla se rade na računalu identično kao da uređuješ neki MIDI. Nema razlike što se tiće preslušavanja, pustiš MIDI (style) u nekom editoru i sa play ga slušaš na Tyrosu. Preduvjet je da sve bude pravilno povezano.

4. Govorim za Tyros 4 jer ga imam pred sobom, a i ti si rekao da želiš preći na njega. Tyros ima dva generalna efekta, REVERB I CHORUS i njih možeš dodjeliti svakom dijelu, desnoj ruci, midi kanalu ili partu u stylu. Pored toga postoji još 9 efekata (DSP 1-9). Od 1-7 mjesta možeš dodjelljivati za desnu ruku ili kanale u MIDI-ju, dok je 8 i 9 namjenjen za PART u STYLU.
Dodatno, 7 efekt može biti dodjeljen samo za MIC. Specifičnost prvog DSP1 efekta je ta što mu se može dodijeliti status SYSTEM ili INSERTION. U prvom slučaju on se može dozirati pojedinačno na svaki kanal ili PART. U drugom slučaju određuješ po želji na što da djeluje. Znam da te zanima najviše PART na STYLU, pa to u praksi znači da na STYLU istovremeno možeš imati tri posebna efekata na bilo kojem PARTU, plus dva generalna REVERB i CHORUS.
EQUILIZER se može podešavati po svakoj traci, bilo da se radi o desnoj ruci, stylu ili MIDI-ju. Na žalost postoji samo dva fixna područja HIGHT i LOW. Međutim, pored toga za svakoj traci možeš djelovati i sa tkz. FILTER-om. On ima dva parametra HARMONIC CONTENT I BRIGTHNES.

Sva ova podešavanja mogu biti umemorirana u jednu REGISTRACIJU. Ako želiš fino podešavanje svakog elementa bubnja ili nekog sounda onda se to radi u računalu i onda imaš (mislim) sve paramatre koje poželiš i tu nema granice. (slika2, slika4, XGWorks)

5. Možeš imati različit aranžman ovisno o odsviranom akordu. Različit tempo isto tako možeš imati, jedino ne možeš miješati različite mjere. Ma, možeš i to ali nećemo u detalje odmah na početku.

6. Za tipku tebi ne mogu ništa reći. Meni je odlična.

7. Yamaha nema chord kao Korg. Gitaru je najbolje napraviti tako da se uzme uzorak s nekog styla koji ti odgovara i kopira se u vlastiti style. Tvornički napravljene gitare su uglavnom svirane s MV soundovima i rade izvrsno.
Može se iskoristiti i dodatni program od strane Yamahe koji automatski pretvori gitaru koja je svirana s "običnim" soundom u onu sviranu sa MV soundom. Vrlo iskoristivo i to se radi na računalu.

8. Nudi upravo ovo što spominješ. Nakon paljenja klavijature, Tyros 4 učita oko 500 MB sampla za manje od minutu. Ostale razlike su u količini efekata, multi voice zvukova, ali suštinski nema razlike u soundu. Barem koliko se meni čini.

9. Edit bubnja se može lijepo napraviti u samoj klavijaturi. Tu možeš kombinirati elemente raznih kitova i dodjeliti im tri karakteristike (PAN, VOL, REV). Fina editacija se radi u računalu s programom VOICE EDITOR i tu možeš pregledno, jednostavno i efikasno mijenjati svaki željeni parametar bubnja ili sounda. Slika 3.

Eto, nadam se da će biti od koristi i ostalim Yamaha ljubiteljima.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg slika1.jpg (57,8 KB, 28x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg slika 2.jpg (79,2 KB, 29x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg slika3.jpg (83,0 KB, 29x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg slika 4.jpg (88,4 KB, 25x skinuto)
Highslide JS

Promijenjeno od casper (17.01.2013 u 11:06 sati) Razlog: malo sam pomiješao slikice :-)
casper je offline   Reply With Quote
Ćlan 2 Vam se zahvalio, casper, za koristan post:
ella 85 (17.01.2013), srdjan motif (08.01.2016)