Videti jedan post
Star 17.01.2013, 23:43   #70
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Romario, ima problema sa ovim zadnjim demo snimkom. Sto se tice sviranja i pjevanja, visoka klasa... ama snimak... Snimak jeste u stereo formatu ali se cuje "veoma mono". Nesto si pogrijesio u Routingu efekta u tom sekvenceru u kojem radis (bilo koji da je). U sustini tebe najvise i interesuje reverb, koliko sam shvatio ali nazalost, ovako kako stvari sada stoje, nista ti ne mogu reci jer taj reverb cujem mono. Posto ga ima dosta on je, sto je inace za ocekivati, napravio od cijelog miksa "mono tiradu". Posto je reverb mono, on odmah dolazi daleko vise do izrazaja (jer je kompletan nabijen u sredinu) a onda radi faznih pomjeranja koje takav mono reverb obavezno pravi, cuje se dosta metalno i "repovi" su mu u tom MP3 formatu, koji inace ubija sve sto je lijepo u visokofrekventnom podrucju, izrazeniji a po zlu, opet nisu "fluidni" (tecni i meki). Ni obradu vokala ne mogu da komentarisem jer i tu mi nedostaje prostor koji ne cujem. 'Ajd pogledaj sta si u tom miksu odnosno dodavanju efekt kanala pogrijesio. Ne mora cak da bude ni tvoja greska u miksu vec da je file jednostavno prilikom konvertovanja "sabijen", iz ko zna kojih razloga, u ovo "mono" davljenje.
tranzit je offline   Reply With Quote