Videti jedan post
Star 19.01.2013, 03:12   #8
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od zeljko Pokaži Post
A koji je bolji za uzivo svirat Presonus mobile box ovaj sto ja imam ili ovaj 22VSL
Odgovor ispod ovog tvog pitanja se nije odnosio na Presonus FireStudio Mobile. Tvoja Audio karta je sasvim druga prica jer pociva na FireWire koji je po prirodi interfacea brzi i u pravilu manje opterecuje sistem. Pojedini Trans Audio sistemi koriste upravo Mobile i rade pod punim opterecenjem od preko 1.000 glasova polifonije, zatim pedesetak efekata i EQa, bez ikakvih smetnji na samo 32 sampla latence sto odgovara 0,7 ms. Zu sve to je u multitaskingu nekoliko pregrama koji rade neprimjetno u pozadini. Medjutim, za ovo nije odgovoran samo Mobile vec i sve ostalo ukljucujuci i hardver i softver, a prije svega konfiguraciju operaticnog sistema, no ovo ti pokazuje da Mobile moze da radi na najmanjim mogucim latencama (za sada) i to bez ikakvih smetnji.

@muamerboss

To sto stoji u Task Menageru je samo opticka varka i ne pridaji joj nikakav znacaj jer on pokazuje prosjecnu iskoristivost sistema ali ne i kratke peakove prezasicenja koji i dovode do tih smetnji koje imas. Ostaje ti ili da povecas latencu ili da odradis oveclocking ali ne ocekuj previse od tog E6600 i periferije koju imas (prevashodno mislim na hard disk i memoriju).

Promijenjeno od tranzit (19.01.2013 u 03:14 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote