Citat:
Originalno postovano od casper
Svirao sam sve modele Technica. Još od starog AX7 iz '88 pa sve u KN seriji. Nikada niti jedan nije imao problem koji spominješ.
Poblesavi klavijatura kad u 4/4 pokušaš ugurati 7/8, pa kad ostane "rep" na zadnjem tonu i ponestane polifinije. No, to nije bug klavijature već loše odrađen Style.
Pošalji mi taj ritam da "vidim" što ga muči.
|
Posto kazes da si svirao sve modele technicsa onda cu moci da ti objasnim u cemu je rec: Techsnic kn 1000 imam vec vise od 13 godina pa ga stoga dobro i poznajem da bi na njemu svirao bilo koji ritam koji sam napravis moras u compozeru da prebacis da radi u expand modu da bi mogao da pritisnes i prelaze koje si sam napravio, 4/4-tinski ritmovi rade bez problema medjutim ja sam pravio ritam u kompozeru klavijature odredio da takt bude 7/4 posto kod njega 7/8 nemoze i u tom taktu odsvirao i varijaciju i prelaze i kad gotov ritam pocnes svirati ako si tliko disciplinovan da prelaz pritisnes u prve 4 cetvrtine takta odsvirace ga a ako kojim slucajem pritisnes prelaz u poslednje 3 cetvrtine dok takt odbrojava u tom trenutku na ekran izlazi poruka warning time signature mis much i prekine se ritam i klavijaturu odmah vrati u fabricko stanje i naravno sve je obrisano.
Posto mi je na toj klavijaturi flopi disk odavno umro i nije postojala teoriska sansa da pronadjem drugi vise ritmove nisam ni svirao, pa dolaskom i napretkom kompijuterskih tehnologija uvideh da se slicno moze postici koriscenjem softvera tipa one man band, kontakt itd. koristio sam technics kao midi klavijaturu a softvere kao aranzer medjutim konvertujuci ritmove u 7/8 ritmu za one man band i praveci ih sam kroz style maker pa zatim u cubase i td. dosao sam do zakljucka da kod one man band postoji isti bug, neznam dali je na verziji 11 to ispravljeno ali na verziji 10 neradi kako treba.
Ako bas zelis mogu ti poslati neki ritam koji sam probno radio pa se mozes i sam uvidet, ako ga isprobas na one man band 10.