Videti jedan post
Star 07.02.2013, 01:34   #6
bandza
Vredan član društva

bandza's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2007
Mjesto: Valjevo
Godina: 43
Downloads: 1192
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Fantom G6
Interesi: Muzika,Studio
bandza befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
bandza pošalji poruku preko MSN messengera bandza pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Kad se semplovi kompresuju nema gubitaka u audio kvalitetu.Korg je napisao u specifikaciji no loss (nema gubitaka).Sad treba njima poverovati znam da je tesko. Ja sam primetio da nema gubitaka u kvalitetu semplova.A kompresija semplova u pa3x nije neka novotarija u svetu tehnologija i semplera.Cak sad i ne znam sa sigurnoscu reci ali mislim da je ova opcija postojala i pre mp3 kompresije.Uglavnom ne radi se o kompresiji tipa saseci kvalitet zvuka nego se radi o necemu slicnom kao zip arhiva...Spakuj -raspakuj sve to u realnom vremenu se odigrava u ram memoriji. A sto se tice kvaliteta zvuka u odnosu na pa2x...Tu je razlika koja se moze izmeriti s odredjenom aparaturom.A sto se uveta tice ,mislim da je najlakse cuti razliku onima koji su imali pa2x pa kupe pa3x pa odu na svirku.Tu se cuje razlika. A sto se tice digital audio convertera koji se nalazi u pa3x ,tu ima razlike i to je ono jedino sto semplove moze izgurati bolje nego kod nekih drugih modela i firmi.A converter u pa3x je nesto sto je kod nje mozda i najveci adut.Tako da neke iste stvari kod pa2x i pa3x ce u sobi zvucati isto pogotovo na nekom snimku ali na svirci je to nesto totalno drugo.Ja sam imao PA800 i uporedio sam u sobnim uslovima na veliko ozvucenje i primetio da je pa3x malo basovitiji i neku malu razliku u visokima ali sam zaboravio koja je bila ostrija(master EQ off na obe).Ali kad sam otisao na prvu svirku sa istim setom kao na pa800 onda sam se nasao u cudu. Ni dan danas nemam objasnjenje osim toga da razliku u DA_AD converterima ne mozes lako cuti niti oceniti niti se to radi u svim uslovima.Neke stvari ne dolaze do izrazaja u svakakvim uslovima. Ali poenta price je da nema gubitka u audio kvalitetu kad se compresuje i boje tj semplovi mogu samo bolje izlaziti na pa3x nikako gore. Tako da je nepotrebno reci da je Pa3x stepenik gore a ne dole (ogradjujem se po pitanju nekih nestalih funkcija u vocalistu u odnosu na prethodnika).....