Tema: ROLAND G-70
Videti jedan post
Star 14.10.2005, 10:34   #14
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pozdrav kolege !

naravno da se slažem sa svim rečenim. I Siniša je u pravu kao i Versy. Ali ...

Htio sam istaći da sam razočaran odnosom cijena - ponuđeno od strane velike trojke. Meni ne vrijede Pa1X Pro, G-70, pa možda niti Tyros II te pare. Informatički gledano to je elektronika u usporedbi s PC računalom vrijedna jedva 500-600 Eura, + malo kvalitetnije tipke i plastike. Molim da me sad ne napadate, ali činjenica je da je ne samo industrija muzičkih instrumenata nego primjerice auto industirja pratila samo desetinu noviteta od informatičkog buma i trenda na tržištu, te da su se razvijali tim tempom, danas bi primjerice Tyros bio igračka za našu djecu, a autom bi prolazili 100 km sa 2 dcl benzina. Razumijete što želim reči.
Nisu niti Solton niti Kurzweill puno dalje otišli od "Velikr trojke" po mogučnostima i savršenstvu, no trenutno su dosta bolji.
Ja sam razmišljao da uz Pa80 imam neki noviji Yamahin solo synth kao S-80, EX-7 pošto za Motifa trenutno nemam para, no odkad sam čuo Kurzweill K2661, kad skupim cash neću žalit ni centa. Mad će do onda Roland izbacit novog Fantoma, nazovimo ga "Falcon", KORG Quadrotona, a Yamaha Exprite Motif, koji će garant biti jaći od K2661, ali do tada će za Kurzweill biti već brdoooo isprogramiranih boja i terci i samplova ko u prići. Navedena trojka će biti najmanje godinu dana u povojima.
Eto, cjenjene kolege u tom grmu leži zec. Nije da sad moramo svakih 2-3 godine čim izađe nova "babaroga" kupovati novitete, ali treba biti mudar i s postoječim alatom kojim imamo izmusti iz novčarki što više para na svadbama, gažama i tezgama.

Eto, toliko od mene
kreso je offline   Reply With Quote