Videti jedan post
Star 09.02.2013, 02:35   #15
Dell
Satriani

Dell's Avatar

Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
Dell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein Lichtblick
Dell pošalji poruku preko MSN messengera Dell pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Sve stoji to sto Branoy govoris o svatovima i tim tezgama, ali sto se tice samplinga, najjaci su mi oni sto mi kazu sto ce ti na tyrosu jos 512 MB rama. Zasto ne ako moze? Naravno da cu umjesto gitare od nekoliko stotina KB stavit gitaru od 30-40 MB (ako imam 1GB rama). Ali necu to radit radi gostiju, ta prica sta obican gost cuje meni ne pije vode, ako je tako uzecu neki Casio CTK sa floppyem i 7-8 ritmova i odoh svirat.
Kvalitetni samplovi se ne stavljaju da bi bolje zvucao nekom gostu, nego prvenstveno radi sebe. Ako si harmonikas i stavis neki hvalitetni sampl nekog registra harmonike i ako ona zvuci sasvim vjerno pravoj harmonici, onda ces i sam svirat bolje. Ako mi je klavijatura napucana kvalitetnim samplovima i ako su odlicno odradjeni naravno da cu i ja imat veci motiv za svirku.
Dalje, ona prica moja gitara od 1MB zvuci bolje od te i te gitare od 32MB isto tako ne pije vode. Postoje naravno i samplovi od par stotina MB koji zvuce bez veze. Ako jedan te isti sampl od 32MB "srezes" na 2-3MB poslusaj ga pa ces cut u cemu je razlika.
Dalje, sto neki ljudi ne kontaju. Mi muzicari smo isto kao i konobari kako na veseljima, tako i u kaficima. Dakle, zadatak nam je da udovoljimo gostima, da im stvorimo ugodnu atmosferu. Ako si konobar i na nogama si citavu noc, neces obut cipele na spic koje su neudobne, nego ces obut nesto udobno. Slicno tako, neces ucitat neku tanacku boju ili sampl koji odradjuje posao, a koji ce te nervirat citavu noc i ubijat ti zelju za svirkom.
Mi nismo zvijezde, nego obicni sljakeri kao i svi ostali ljudi.

Dell je offline   Reply With Quote