Citat:
Originalno postovano od nesaband
E sad tu lezi glavni problem.User skale se nalaze u Globalu a ne tone performans editu.
|
Moram proveriti (idem odmah

), ali izgleda da na BK3 zaista user skala stoji u performance meniju.
Danas sam je samo na blic pregledao i video sam to, moram videti moze li se nekako to iskoristiti. Iako jeste tako, odmah se javlja problem sto ova klavijatura ima samo jedan upper i jedan lower pa kada bih i uspeo da napravim tercu, to bi moglo samo u dual modu...kako onda resiti da se ne cuje "solo" u levoj dok drzimo harmoniju aranzera?
Opet,ako je izvodljivo, to bi bio dobar preduslov da ih "pritisnemo" da i BK5 dobije tu mogucnost!
Javljam se malo kasnije sa izvestajem.
Dodato:
Eto me posle malo igranja sa BK3 i tacno je da u performansi pamti "Coarse Tune" "User Scale" i Part switch za user skalu!
Uspeo sam da napravim nekakve terce, posto to nikad nisam radio imam utisak da nisam bas nasao sto posto podesavanje (par tona mi se cini kao da nisam dobro nastimao) ali definitvno pamti u performansu (napravio sam dve, jedna za C dur druga za G dur.
Takodje, kada se transponuje cela klavijatura, transponuje i tercu bez problema.
Ostaje mi samo da sutra pokusam malo preciznije da odradim.
Eto, ovo je bila jedna od stalnih nasih molbi da nam daju ovu funkciju bas na ovaj nacin! Najzad se isplatilo, provericemo sve, da li je potrebno da tuning moze da ide vise od + - 63 (meni se cini za neke tonove da je potrebno) ali ovo je znak da se nesto pokrenulo u nasu korist! Nadam se da ce se ovo vrlo uskoro pojaviti i za BK5.
Dodato:
Evo jednog kratkog snimka gde sam podizao transponse da proverim radi li i tako :
http://picosong.com/nycv/