Alternativa za prezentiranu iPad-PA3 SongBook je ova vrlo jednostavna
ali efikasna kompinacija koja ne zahtjeva poznavanje MIDI funkcija.
Tihomir
Dodato:
Upravo sam vidio "Program Pjesmarica" i uvidio da je to isto ono sto sam ja napravio sam prije 10 godina u web disajn softveru. Naime bitno je napraviti 3 fild od kojih recemo prvi field je pjesme po zanru i linkovan je za drugi field gdje se vidi lista pjesama po zanru a pritiskanjem na pjesmu pojavljuje se tekst pjesme u trecem field. Field znaci polje. To je isto ovo sto sam presentirao na laptopu samo drugi disajn i male razlike sto sve zavisi od progrming naredbi koje ubacis prilikom dizajniranja samog izgleda. Program je po meni za laptop dobar samo jos da se ubaci MIDI kontrola. Madjutim Laptop ispred muzicara onako veliki i otvoren smeta i zaklanja muzicara. Pored toga nije prikladan za transport. Najgore od svega je kad si na svadbi a oko tebe ljudi hodaju, narucuju, mlate rukama i drze flase pive. Pored toga laptop treba maus a iPad direkt klik na pjesmu. Jedino ako se ima macbook i mac mouse onda ide lakse. Ako se radi sa iPadom i koristi set list opcija onda se ipak veci dio teksta pjesme vidi nije zaklonjen a u desnom donjem cosku se otvara lista pjesama koj zauzme 25% prozora na desno sto nije puno. Pored toga pjesmu mozemo birati dok se svira forspil. Velicina, mobilnkst, lakoca upotrebe i MIDI su jaka strana iPada a ostaje sam naviknuti se.
Postovano sa mobilnog uređaja