Marjane, mislim da nisu samo srednji drugaciji, vec su i visoki i bas u pitanju! Recimo, meni su visoki najvise smetali, kod PRX-a su bili meki i neupadljivi dok su kod Yamahe prstali na sve strane. Bas je na JBL-u bio nekako "ispeglan" dok je na Yamahi bio nekako grub i sirov (u odnosu na PRX). Nisam zagovornik Dinakordovog zvuka koji ima prebudzen bas, radio sam na A&H Zed 14 miksetu a sada na Presonus 16.0.2, medjutim, meni se licno vise svidela PRX u odnosu na DSR. Opet kazem, obe kutije su veoma kvalitetne i DSR svakako da ce se mnogima svideti pogotovo kao satelit uz binove ali meni, a siguran sam i jos nekima, je potrebna kutija koja moze da radi i sama na manjim svirkama (do 100 ljudi) i zvuci lepo!
Jos jedna mana Yamahe za mene, mada ne toliko bitna, je to sto joj je rucka za nosenje stavljena samo sa gornje strane pa ju je veoma nezgodno podizati na stalke, pogotovo kad se ima u vidu da ima 21kg naspram 15,5kg kod PRX-a koji ima rucku sa strane i veoma se lako namesta na stalke a i zgodnije je nositi kutiju kada je u vodoravnom polozaju nego kada je uspravna!
Nema razloga da se ono sto pisem shvati kao tvrdnja da je DSR losa kutija, ni izbliza nije losa, veoma je dobra! Samo sam govorio o licnom utisku (mozda je stvar ukusa) o kutijama, a eto imao sam priliku da ih cujem jednu do druge!
Promijenjeno od Akordeonista (13.03.2013 u 20:09 sati)
|