Videti jedan post
Star 23.03.2013, 15:03   #3
romario
Stvarno kod kuće

romario's Avatar

Registrovan/a dana: 22.12.2004
Mjesto: Vinkovci
Godina: 53
Downloads: 1946
Uploads: 8
Rekao HVALA: 113
Zahvalili mu 111 puta u 107 Postova
Instrumenti: cantus IV
romario befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
romario pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
Romario, pjesma je top, aranzman odlican, odsvirano je vrlo konkretno, pjevac, ko god da je, zna svoj posao i to veoma dobro. Zamjerka... ocekujes da uvijek imam neku zamjerku... imam i sada. Miks bi mogao biti za klasu bolji, steta bi bilo za ovakvu pjesmu ne uraditi maksimum jer joj mirne duse mogu proreci dobro slusanje. Ima malih gresaka u odnosu instrumenata u drugom dijelu, to jest refrenu, glas nije komprimiran kako valja a na pojedinim mjestima bi ga trebalo i "pjeske" obraditi. EQ na glasu je odlicno odradjen, efekat takodje, vrlo decentno, mada bih ja stavio nesto "skuplji" hall odnosno ambient. Da probas to sam malo da poslusas pa da napravis te sitne ispravke, prevashodno kod onih gitara koje se pojavljuju ekstremno lijevo i desno u drugom dijelu pjesme, prejake su za dlaku, kao i ona solo overdrive koja se pojavljuje nesto kasnije. Bubanj bi trebalo da ide za nijansu na gore a i Bass bi takodje trebalo da pretrpi "soft" kompresiju jer u pojedinim momentima ostaje dosta plitak u odnosu na gitare. Poslusaj jos jednom pazljivo, gledaj da poslusas i na normalnom HiFi uredjaju a dobro bi bilo i na auto radiju. Ako imas kompletan projekat, nema veze u kojem DAWu, posalji mi to (podigpni na neki server), imam volje da odradim te sitnice i vratim ti miks, pa odluci sam sta ti se vise svidja.
Znas da tvoje misljenje cijenim,i hvala ti na iskrenosti.
Na zalost,vec smo napravili i remix pjesme i mastering.
Pjesma se vec vrti na radio stanicaama.
Kad stignem stavit cu je ovdje takvu,zavrsenu.
Radili smo u pro tools.
Postovano sa mobilnog uređaja
Dodato:
Hvala svima na komentarima.
Posto su mahom pozitivni ,tim vise mi i znace!
Postovano sa mobilnog uređaja

Promijenjeno od romario (23.03.2013 u 15:05 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
romario je offline   Reply With Quote