Rijesio sam tvoj problem. Kao prvo, treba da znas da Win 7 ima, kao operativni sistem, generalno problem sa starijim Realtek i njima srodnim kartama. Ne postoji drugo rjesenje za uklanjanje te Latence osim editovanja Registryja. Ovo je vrlo pipav posao i ako ga ne uradis potpuno tacno, mozes da upropastis kompletan sistem i to tako da moras da obnovis instalaciju. Ne znam koliko si verziran u to, pa ako nisi, bolje je da ne pipas nista jer ovo sto bih ti napisao je vrlo duboko zalazenje u operativni sistem. Isti problem sam rekonstruisao i na tom svom starom Laptopu na kojem je instaliran Win 7. Dakle nisi usamljen sa tim problemom.
Dodato:
Evo ti kabi postupak, pa ako stisnes petlju probaj:
-idi na Start i pokreni Run
-napisi regedit u polju koje ti se pojavi
-pronadji slijedeci string:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Cl ass\{4D36E96C-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0000\Settings\filter\SpeakerHp
-markiraj SpeakerHP
-na desnoj strani klikni desnom tastom mausa i odaberi New - Binary Value
-u polju koje se pojavi napisi: EnableInputMonitor i pritisni Enter na tastaturi
-sada opet desnom tastom mausa klikni na taj novi sstring koji si napravio i odaberi Modify
-u polju koje se pojavi Value Box ce stajati 0000, ti napisi 0000 01 i pritisni OK
-sada mozes da izidjes iz Registryja i restartujes kompjuter
-poslije restarta idi u Audio Properties i aktiviraj Input Monitor
Promijenjeno od tranzit (24.03.2013 u 21:00 sati)
Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
|