Videti jedan post
Star 24.03.2013, 21:41   #12
KORGX5D
Drugar foruma

KORGX5D's Avatar

Registrovan/a dana: 11.03.2006
Mjesto: Njemacka i naravno Bosna u srcu
Downloads: 1699
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 105 puta u 22 Postova
Instrumenti: Korgovi razni, gitare, saz...
Interesi: Razne sfere kroz koje covjek ucenjem postize napredak
KORGX5D befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Böse Nemogu na ovo da ostanem bez komentara...

"darkones"
Ti ili samo sakupljas postove, a sto bih ja da sam u kakvoj poziciji administratora, rigoroznije kaznjavao!
Kao prvo, ni ne vidi se sta ti sviras i sta posjedujes i da li uopste posjedujes neka iskustva, a uzimas za pravo da komentarises.
Zivim u Njemackoj i mogu sebi priustiti bilo koju klavijaturu i trenutno posjedujem Tyrosa2 i GEM WK 8SE, te jos neke solo klavijature sto ovdje nije vazno, ali je vazno da iznesem svoje misljenje o PSR3000 koju sam posjedovao do jos prije mjesec dana i mogu reci da je odlicna klavijatura i sa pravom je zovu "mali tyros". U stvari to i jeste Tyros sa zvucnicima ali sa jedinim nedostatkom, a to je sempler. Mrzilo me da vucem uz nju eksterni sempler pa sam uzeo klavijature koje to imaju na sebi.
Porediti je sa PA50/50 pa i Pa80 je po mom misljenju stvarno smijesno jer je daleko bolja i kvalitetnija klavijatura od sve tri ove, a Pa80 joj se moze pribliziti jedino zbog ono malo semplova koje moze da ucita. Ovo sa pravom govorim jer sam licno posjedovao sve tri ove klavijature.
Pa 80 cak ne moze primirisati ni ovom starom GEM WK 8SE!
Ali dalje oko PSR3000, recimo sto jos zalim za njom jeste tipka, a sto ce ti svaki harmonikas koji sjedne za bilo koju klavijaturu odmah primjetiti i reci da PSR3000 mu najvise odgovara, i zbog te tipke je jos zalim jer sam se bio navikao, iako nisam nikad svirao harmoniku.
Sta je realna cijena: vec je napisao kolega "djukapfc" a to je 500-550-600 eura. Moja je otisla za 550 eura i to covjek (i jos njemac) je samo malo zasvirao i izvadio pare i odnio.
Ovdje u njemackoj za PSR3000 jos traze i do 900 eura, sto i po mome misljenju nije realna cijena obzirom na godiste proizvodnje, ali i dalje ostajem da je realna cijena ove klavijature 550-600 eura...

Lijepi pozdravi!
KORGX5D je offline   Reply With Quote