Mislim da novi Rolandov aranžer ne može biti loš. Roland je oduvjek poznat da radi svoje proizvode jako kvalitetno, tako da novi BK-9 će sigurno imati vrhunsku style sekciju, i tvornički već jako dobar soun engine. To što vjerojatno neće staviti u njega sampler je već drugi par rukavica, ma što više već davno čak i ovdje oglobano, ne treba mu pogotovo mu nije stalo za ovaj naš prostor, jer ovdje prodaje mrvice u odnosu na ostatak svijeta. No sve ostalo bit će sigurno The Best.
Normalno, mi čemo i dalje pizditi jer ne nema sampler i nemože "prdit" DX i Casio zujalice iz sebe, ali budite sigurni da će u njemu trube, saksovi, gitare, Rhodesi i piana biti vrhunski.
No ti zvukovi kod nas ne prolaze, jer koristimo jedva 5 normalnih prirodnih zvukova (Dalapa, Guerini, Tamburica, Dragečevka truba i Violina), ostalo su sounovi iz predhistorijskih DX-iva i CZ-a.

Kad odlučimo i naučimo odradit svirku bez samplera, onda nečmo više svršavat na svakog novog KORG-a i Tyrosa, nego čemo skontat da svaki instrument vrijedi onoliko koliko iz njega kao muzičar izvučeš. A iz BK-9 će se sigurno dat izvući punooo divnih stvari. Žao mi je što kolega Tranzit nesmije malo više reči o njemu, jer siguran sam da Roland nije bez razloga radio toliko veliku pauzu između 2 TOP aranžera.