Tema: Roland BK-9
Videti jedan post
Star 29.03.2013, 16:16   #105
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pratim temu jer me zanimaju događanja u vezi Rolandovih aranžera. Svakako da je Roland nekada bio no.1 u tom segmentu, postavio je ljestvicu vrlo visoko i onda ......
Potpuno se slažem s Rudiii-jem što se tiče zaključka da Roland lagano napušta ovaj segment i da ulaže u neka druga područja. Dovoljno je pogledati njihovu listu noviteta u audio segmentu. Da ne govorim o razvoju video tehnike. Roland je sami vrh u tim segmentima. Istovremeno nude aranžere srednje klase, a na forumima diljem svijeta se živo raspravlja o tome hoće li novi model imati ekran u boji, da li će ugraditi vocalist i hoće li unaprijediti način biranja soundova. A oni skrivaju to "čudo od tehnike" kao da rade neko novo oružje protiv vanzemaljaca.

Budimo realni, Roland u segmentu aranžera nije zainteresiran pratiti konkurenciju, orijenitran je na srednju klasu aranžera s kojim može popuniti tržište mnogoljudne Azije, prvenstveno Kine. To uostalom i piše na Rolandovim stranicama gdje u poslovnom izvješću navode da je prodaja profesionalne video, audio i računalne opreme, te software-a za glazbu u stagnciji.

Sve što sam napisao nije direktno vezano za kvalitetu BK9, instrumenta "u dolasku", ali jasno govori kakva je politika Rolanda. Meni se ona, kao njihovom potencijalnom krajnjem korisniku uopće ne sviđa.
casper je offline   Reply With Quote