Tema: Roland BK-9
Videti jedan post
Star 29.03.2013, 16:33   #6
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ta hijerarhija kod velikih firmi kao sto su Roland i Yamaha je toliko slozena i razudjena da prijedlozi korisnika ili nikako ili sa velikim zakasnjenjem dodju na pravo mjesto. Glavni i odgovorni za razvoj novih modela instrumenata sjede u Japanu a ovo ovdje u Evropi su samo njihova predstavnistva. Sasvim slucajno zivim i radim nedaleko od Yamhine centrale za Evropu i Rolandove centrale za Njemacku i malte ne, sam u svakodnevnom kontaktu i sa jednima i sa drugima ali... svi ti ljudi koji rade u tim centralama su samo mali misevi kada je razvoj novih instrumenata i njihov finalni izgled u pitanju. Zadnju i jedinu rijec imaju iskljucivo oni koji sjede u Osaki i Hamamatsu. Dok jedan konstruktivni prijedlog dodje sa brdovitog Balkana do odgovornih u Japanu, mora proci stotine prepreka (ako ih prodje), a onda ako se doticnom do koga je konacno stigla poruka, ne dopadne ili uopste ne shvati potrebu za nekom predlozenom funkcijom... od nje nece biti nista. Sjecam se da sam istupio zube objasnjavajuci mamlazima iz Yamahine centrale koliko su potrebne te "terce" i objasnjavao i crtao kako to treba da funkcionise, davao kompletna hardverska rjesenja itd... da bi na kraju s tugom shvatio da oni nista nisu shvatili... kako ce onda oni u Japanu. Sve u svemu, ne treba napadati na ljude iz Rolandovog tima iz Srbije jer oni su u poziciji koja nije zavidna i sve sto su uspjeli da urade, uradili su veeeelikom mukom jer su jedva na jedvite jade uopste shvaceni.
tranzit je offline   Reply With Quote