Tema: Roland BK-9
Videti jedan post
Star 29.03.2013, 19:11   #115
Privatnik
Banovan!

Registrovan/a dana: 21.03.2013
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 10
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Privatnik ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Čini mi se da bude BK9 bio BK5, hardverski dotjeran i proširen za oktavu i pol a softverski nadopunjen ovime što sada "fali" u BK5. Tako je uvijek sa novim "update" klavijaturama. Sjetite se G-800 i G-100. U globalu nema velike razlike. Smatram da nije pogrešna politika Rolanda kao ni drugih proizvođača. Jednostavno se danas trči za novcem. Nije toliko bitno jel se nekolicina žali da nema "terci" ili Afrikanci kukaju da je sound bongosa loš. Biti će ih u novom modelu, naravno, a taj model bude bio skuplji. I opet su svi zadovoljni. Neki mali update softvera bude se plasirao kako bi se i jeftiniji model prodavao i dalje.
Ja ne vidim razliku izmeđe Rolanda i pločica za kupaonu. Ako netko želi deblje pločice, platiti će istu kvadraturu skuplje a ako želi dodatne "boje", platit će te iste pločice ali iz novije serije - skuplje. koliko para- toliko muzike. Moramo se složiti da novac okreče svijet, a ne ljubav prema korisnicima.

Eto, uzeo sam BK-5 i nemam niti jedne riječi pokude. Mogu se žaliti da mi osobno fali "to i to", ali ako ne mogu živjeti bez toga, kupit ću novi model koju će vjerojatno imati ono što manjka u BK-5. Sviđalo se nama to ili ne, ali to je zakon tržišta. Naravno da bi i ja volio da sve softverske novotarije koje će se naći u BK-9, ponude za update i za mlađeg brata BK-5. Slažem se da bi trebalo više osluškivati tržište, želje kupaca i udovoljavati im djelomično.
Da se razumijemo - spomenuti princip tržišta ne odobravam ali razumijem.

I da. Netko je dobro primijetio a isto sam napisao u svojem topiku o BK-5...Treba svirati, ljudi! Intrument je sprava za zabavu i uzimanje love. istina, nekada se sviralo. Imao sam dvomanualne orgulje Farfisu VIP220, milion kila tešku sa soundom, ajd' pogodite - orgulja! Tko je hrio zvuk klavira kupio je stage Rhodesa uz nju...Znam samo da ima onih koji plaču jer kljava nema sampler, duple drumove, touch response a sviraju sve iz C-dura jer, neznaju svirati po crnim tipkama! Takvima je najbolje da se ostave prodika, kupe si džubox i shvate gdje im je mjesto - a sigurno nije među muzičarima.

Malo smo se mi i razmazili. Želimo za što manju lovu što više i tome nikad kraja. Da sve iz softvera nadolazeče BK-9 stave u BK-5 opet bi bilo "zašto nema...ovo i ono" a BK-11 bude sigurno imao..?!
Ajmo biti realni.

Promijenjeno od Privatnik (29.03.2013 u 19:13 sati)
Privatnik je offline   Reply With Quote