Tema: Roland BK-9
Videti jedan post
Star 29.03.2013, 22:56   #119
Privatnik
Banovan!

Registrovan/a dana: 21.03.2013
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 10
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Privatnik ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od Akordeonista Pokaži Post
Kod Rolanda je problem sto uopste ne nudi te "deblje plocice"! Sto se tice svirke, svako svira i upotrebljava klavijaturu na svoj nacin i to treba ceniti i postovati. Ako nekome ne treba sempler on ga nece ni upotrebljavati ali ako je nekome neophodan, on ga kod Rolanda nece moci upotrebiti jer ga i nema! Prica o upotrebljivosti BK5 je veoma diskutabilna jer samo menjanje boja i ritmova je ocajno reseno pa i ta prica o sviranju i razmazenosti je pogresna jer te ta klavijatura navodi da vise programiras kako bi pripremio svaku pesmu nego da sviras! Slutim da je na BK9 to reseno "Favorite" bankama i dugmicima sto je veoma dobro ali definitivno Rolandu fali top model koji bi mogao da parira Pa3x i Tyrosu 4! Ja prvi bih voleo da vidim takav Rolandov model!
U jednu ruku se slažem sa tobom da su neke stvari riješene malo lošije nego smo navikli. Ali upravo to sam i rekao da kome treba sampler, kupit će bolji, skuplji model aranžera. Kome pak treba, a slažem se i da treba fav. banka, vjerojatno će i to nači uz sempler, na tom skupljem modelu. Oni kojima spomenuto nije potrebno i mogu živjeti i bez toga, neće imati te mogučnosti ali će zato i jeftinije platiti klavijaturu. Koliko platiš, toliko imaš.
I opet ispada "eee, kad bi napravili kao Tyros4.."Pa napravit će, samo onda ta klavijatura neće biti ovoliko jeftina (npr. BK-5).

(Nakon što mi je Morrison pomogao)
Ne slažem se da je na BK-5 problem sa odabirom ritmova, instrumenata...A i fav. banku "boja" može nadomjestiti 4 OT gumba (5 različitih instrumenata po 1 user perf.-nije malo!). Kažem, "nadomjestiti" jer je ova "jeftinija" klavijatura uskračena na neki način za opcije koje spominješ ali su ipak ostavili prostora za personaliziranje instrumenta na neki način.

Iz mog osobnog sikustva:
Odabir ritma ili "boje" je preko numeričkog dijela, ili preko sprepljenog user perf. ili preko direktnog poziva na banku. Ne vidim koliko bi to mogao biti nekome problem.

A čuj, jasno nam je kao noć i dan da skuplji proizvod ima više luksuza pa mu jeftiniji u nekim stvarima ne može parirati jer je - jeftiniji.
Ako uzmeš model auta bez klime, ne možeš kukati proizvođaču da ti je po ljeti vruće. Imaju model i sa klimom, samo ga treba skuplje platiti. Mislim da će BK-9 biti BK-5 sa klimom.
Privatnik je offline   Reply With Quote