Aman,kad ce vise da prestanu da daju nove semplove na kasicicu a da nam mazu oci starim izfuranim "demode" semplovima??? Ne vazi ovo samo za Roland ,nego za sve proizvodjace,ni Korg ni Yamaha po tom pitanju nisu nista bolji,sramota.I to skrtare u aranzerima prvenstveno. Jel vam palo na pamet kad ste isli da pricate sa Rolandovim predstavnicima da maknu vise ovaj Rolandov "sipkav" bubanj i da daju neki novi akusticni bubanj, elektro DK takodje,nisu se makli od TR-808-909... I posle sta ce semplovi - pa za to trebaju,kad nisu kadra da promene nista 100 godina... Ja ne znam,mozda je poenta price da se ljudi zaglupave i da prihvataju samo to sto im se servira pod pricom "mi smo najpamentiji ,to tako treba,vi nemate pojma,ne znate da semplujete ,vama ne treba sempler,ovo sto vam mi dajemo je najbolje na svetu,cutite i svirajte sa time sto imate"...A jel im nije palo na pamet da to sto rade vise odavno nije zanimljivo,zvuk trazi neko osvezenje,a oni ga osvezavaju na vestacki nacin (vazi za sve proizvodjace) ,staro ruho nose na hemijsko ciscenje i slicne tehnike.
2 LCD display-a? Cemu??? Jel nije bilo bolje jedan ,ali veci i touch ? Pricha sa iPad om nije losa,ali imam osecaj da ce onaj Rolandov Wifi dongle da kosta bar 100 eura ili slicno ,a ipad nije dzabe ni malo ,tako da je to vise za zapadni svet,gde se to podrazumeva kao regularni gadget u svakodnevici. Do kad ce vise da se hvale sa scat voices???? Cekaju da neko odradi savremeniju verziju "sto cu cuda uciniti" da bi se nasla primena?? U BK-9 stavili reverb za glas ali nisu i delay,to je bila teskoca u pm...ali ce zato u sledecem modelu to biti revolucionarni novitet

... Style composer??? Predstavljen jos 90-ih godina u njihovim aranzerima...itd.
Zakljucak- zadnjih desetak godina je napravljen vrlo mali pomak na polju aranzera, dato je ponesto novo da se ljudima zamazu ochi ,ostalo je sve presipanje supljeg u prazno .
Da se ljubitelji Rolanda ne nadju uvredjenim ,ova prica generalno u mnogome vazi za sve proizvodjace,ali mi se Roland cini najbezobrazniji.