@ Boban
Nista ti uvredljivo nisam napisao.
A uvek sam odgovarao jedino ako sam osetio potrebu da ispravim neistinu istinom.
@Laser
Iz kog posta zakljucujes da ja prodajem i to po svaku cenu?
Ne bih se vise bavio off topic ako se slazete.
Nova BK9 masina ima deo koji je predvidjen za user boje. Radi se o ubacivanju setova novih boja sa usb stika. Na zalost (ili na srecu) to nece ipak moci korisnik sam da ubacuje jer Roland zeli da zadrzi kvalitet i stabilnost na samom instrumentu pa ce se regionalno pojavljivati pakovanja semplova.
Roland tim Srbije upravo radi na prikupljanju semplova koji ce se naci u tom prosirenju. Budite bez brige, odradicemo sve sto je potrebno tako da semplova nece faliti.
Sto se tice bubnja, mislim da ima 70 drum seta iz kojih ce moci da se napravi USER DRUM SET. Prvi put cini mi se na roland aranzerima. Ne bih sada u detalje kako ce to funkcionisati ali bitno je sledece:
Svaki ritam ce u sebi sadrzati postavke tog user drum seta tako da prenosenjem ritma iz jednog BK9 u drugi prenosite i postavke user drum seta. Otuda konstatacija da prakticno imamo mogucnost neogranicenog broja user drum setova...ili onoliko koliko imate ritmova. U samoj masini postoje nekoliko mesta gde se mogu cuvati user drum setovi.
Jos jedna od bitnih novina je to da ce BK9 moci da reprodukuje loop-ove, sedam loop-a po jednom tom "audio key" setu. Set od sedam lupova ce se snimiti kao jedan fajl a BK9 ce moci da ih poziva zajedno (linkovano) sa ucitavanjem performanse. Loop moze biti pokrenut na razlicite nacine a bitno je da je moguce sinhronizovati se sa tempom.
Bk9 ima 4 assign tastera sa leve strane a takodje poseduje prikljucak za FC7 pedalu i tamo dodatno podestiti jos 7 assign tastera.
Dakle mora dosta vremena proteci pa da cujemo sta ova masina zaista moze.
LOCK tasteri postoje, reseni isto kao na BK5.
U svakom ritmu se mogu sacuvati 4 OTS (cetiri mini usera, dakle cetiri sredjene boje) a za drugu pesmu ako vam trebaju drugaciji OTS a zeleli bi da koristite isti ritam, jednostavno prekopirajte ritam na usb pod drugim imenom i snimite nove OTS. Nema ogranicenja koliko ritmova cete imati na usb-u, u koliko foldera ce te ih organizovati...Performance ce ih vuci odakle god ih pozovete.
Tacno je da nije ubacen vokal harmonizer ali je njihovo objasnjenje sledece: mnogi korisnici to ne koriste a da jeste ubacen podiglo bi cenu. Ovako, opet, kome treba ima puno uredjaja koji moze da se dokupe da rade to.
Ovaj mikrofonski ulaz ja pre svega vidim kao dobru opciju da se na samom BK9 usnimi i vokal ( ali ne samo vokal) kroz interni snimac. Postoji EQ podesavanje za mikrofon a tu je i fantom napajanje.
Eto za pocetak.
|