Videti jedan post
Star 10.04.2013, 17:32   #50
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
Akordeonista befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ne znam sta se desava sa forumom ovih dana, vec treci put pisem ovaj post i svaki put me prekine izbacujuci neku gresku posle koje ne mogu da se konektujem na forum! No dobro, evo sad radi pa da odgovorim po pitanju dirki.
Kao prvo - Neso, tebe covek ne moze uveriti da Roland (sad vidim da nije u pitanju samo BK5) nije neprikosnoven i da, kao i svi drugi proizvodjaci (a u segmentu aranzera i jos vise), pravi greske i da pored svih njegovih dobrih strana (na prvom mestu je zvuk) ima puno mana tako da se ne bih ni upustao u takav poduhvat jer je tako nesto unapred osudjeno na propast! Ti se ponasas kao da si zastupnik Rolanda i da imas veliki interes od toga koliko ce komada biti prodato pa ga hvalis i gde treba i gde ne treba. Molio bih te da pustis da ljudi iznose svoje misljenje bez da im skaces za vrat a drugi neka ocenjuju koliko je ono merodavno. Licno sam misljenja da je dovoljno reci samo jednom svoje opste misljenje a onda ce se vremenom iskristalisati cije misljenje treba postovati a cije ne. Ovako, zbog kojekakvih upadica se stice utisak da je u pitanju "veliki poznavalac" a vidim da kad god te ljudi pitaju nesto sto je malo uze vezano za klavijaturu tvoj odgovor je "javice se Morison ali klavijatura je sjajna"!
LAsER, svirao sam i na GW8 i na PA800 i ovaj put cu reci kljucne reci koje sam propustio da napisem u prethodnom postu - PO MENI Pa800 ima bolje dirke od GW8!
Evo i malog obrazlozenja zasto tako mislim. Pa800 ima dirke standardne sintisajzerske velicine i dubine. Opruge na njima ne pruzaju Bog zna kakav osecaj pod prstima ali se moze solidno svirati na njima.
Sa druge strane, GW8 ima krace dirke koje samim tim imaju veci ugao propadanja sto stvara osecaj nelagodnosti pod prstima a i dobija se utisak da je klavijatura dublja nego sto to zapravo jeste! Jos veci problem vidim u crnim dirkama koje su em krace, em im je patos kada su pritisnute podignut visoko, vise nego sto bi bilo dobro da bude cime se stvara neprirodan osecaj pod prstima u odnosu na druge instrumente (sintisajzere, klavire, harmonike itd.). Ovo navodim jer bez obzira sto je na pr. harmonika plica od klavijatura ima slican odnos visine izmedju crnih i belih dirki, tako je isto i na klaviru koji ima vece dirke ali im je odnos slican. Na vecini profesionalnih sintisajzera je taj odnos dosta dobro preslikan, sto nije slucaj sa GW8 za koji covek mora posebno da se navikava i postavlja tehniku sviranja! A sta ako se koristi jos neka klavijatura?
Dalje, opruge na GW8 su, cini mi se, zategnutije nego sto bi bilo dobro sto se pokazuje na BK5, gde je (ako se ne varam) ista dirka samo je drugacije nastimovana i mnogo je svirljivija nego na GW8!
Eto toliko od mene po pitanju analize dirki ali opet da ponovim, sve sto je izneto je moje licno misljenje i kao takvo ne mora biti merodavno bilo kome ali nije lose razmisliti o njemu i proveriti o cemu sam pisao, tako ce mozda i neki drugi clanovi foruma jasnije primetiti, tj. poimati razlike izmedju dirki na klavijaturama uopste! Sto se tice GW8, ponovicu, bez namere da ikoga uvredim, ono sto sam vec iznosio na ovom forumu a to je da je u pitanju klavijatura koja ima odlican zvuk ali je mnogo drugih, meni bitnih stvari izostavljeno na njoj!

Promijenjeno od Akordeonista (10.04.2013 u 17:42 sati)
Akordeonista je offline   Reply With Quote
Ćlan 2 Vam se zahvalio, Akordeonista, za koristan post:
dmmacak (10.04.2013), mladenkom (11.04.2013)