Kao sto rekoh, znao sam !!! To se ne radi na taj nacin, niti za to imas potrebe u Kontaktu. Ne znam koji Masterkeyboard imas ali koji god da je, moze podijeliti klavijaturu bar na dvije zone. Svaka od njih ima svoj midi kanal, recimo Midi Channel 1 za desnu zonu i Midi Channel 2 za lijevu zonu. Cak i da Masterkey nema mogucnost da splituje klavijaturu, postoji rjesenje i za to ali nikako splitovanjem grupa jednog instrumenta u Kontaktu. U Kontaktu pravis dva Instrument Banka i svakom od njih dodjeljujes adekvatni midi kanal koji odgovara midi kanalima na Masterkeyboardu. Jedan Instrument Bank u Kontaktu moze imati 128 instrumenata. Posto ti za lijevu ruku trebaju iskljucivo Bass soundi, u Kontaktov Instrument Bank kojem si dodijelio midi kanal 2 redjaj Bass sounde na Program Change mjesta koja ti odgovaraju a u onaj Instrument Bank Kontakta koji ce biti zaduzen za desnu zonu, uvodi Instrumente koji ti trebaju i gdje ti trebaju (PCG). Masterkey naravno mora biti u mogucnosti da salje Program Change naredbe inace ces morati to da radis rucno. Na ovaj nacin svaki Instrument u Kontaktu se moze detaljnije obraditi i ne mora se splitovati samo radi toga da bi imao Bass na lijevoj strani. Vec sam ti napomenuo sa "razmisljas hardverski" i to je upravo to sto si htio da radis. Bilo bi dobro za tebe, da prije svega tog posla, malo procesljas manual Kontakta jer Kontakt nije igracka koja ce se sama po sebi objasniti, vec uzasno kompleksni sampler, pa je potrebno znati bar osnove u koje spada i sve ovo sto sam ti ovdje napisao. Povrh svega, osnovni preduslov je da i taj kompjuter na kojem sve to pokusavas da izvedes bude dovoljno sposoban.
Promijenjeno od tranzit (12.05.2013 u 21:38 sati)
|