Videti jedan post
Star 18.05.2013, 18:52   #4
rolandx
Stvarno kod kuće

rolandx's Avatar

Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
rolandx ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od Boban010 Pokaži Post
Ok,to sam shvatio,ali desava se recimo da boja kojoj je u sound edit namesten portamento i mono u performansi nema ove efekte.Dakle kako podesiti performansu da boja vuce svoje efekte koje sam podesio u SOUND editu?Gde sta ukljuciti,iskljuciti pa onda tako usnimiti performansu?
Hocu da u performansi imam samo poredjane boje a ne da su u njoj dodatno editovane.

Da razgraničimo, portamento nije efekat, već tip boje. To možeš podesiti u sound-u i tako memorisati. Dakle portamento nema veze sa efektima. U uperima 1 2 3 možeš koristiti recimo dve boje sa portamentom i harmoniku koja nije portamento, ALI, efekta možeš dodati isključivo samo dva na sve tri boje. I portamento boja može imati delay i hall... zar ne. Kada se takav performans memoriše, treba znati da prilikom menjanja upera 1 gube se izabrani efekti, jer upravo uper 1 vuče efekte. Treba spomenuti da u soundu se može kroz oscilatore napraviti jedna boja od 16 boja. Sređivanjem i dodavanjem jedne po jedne... bilo da su portamento ili ne i kao takvu memorisati kao jednu boju. Dakle napravimo jednu boju od 16 boja i u sva tri upera izaberemo upravo takvu koja je pravljena od 16 boja. 3x16= 48 boja u jednom tonu.... malo li je? Ja lično nemam želje za tim osim kada radim harmonike ( troglasna, petoglasna....) čak mi je i to previše čačkanja.....