Ova tema moze da ide i malo sire i to samo potvrdjuje cinjenicu koja je svima dobro poznata ...zapadno trziste-istocno trziste! Kad sam se interesovao za Pa3x, naidjem i na tu musikant verziju ..u slucaju Pa3x je to lako prepoznatljivo po svetlijoj boji (svetlo siva boja je u pitanju) koja je meni vise zapala za oko...a i ko god je svirao (i svira u mraku, sa dimom od dim masine u-nos i laserima-u oci) bez da vuce neke USB lampice ili stonu lampu sa stipaljkom ili bakin fenjer...shvata koliko svetlije boje kljave olaksavaju rad u otezanim uslovima! Kaze meni lik sto sam ga zvao telefonom..Druze pa ni milka cokolada nije ista sto se prodaje kod vas i ova ovde! Da...Mene je to pomalo razljutilo i pogodilo...i osecao sam se ko totalni glupan, sirotan, koji je sa Balkana i nije mu mesto medju privilegovanima! Da se ne razume pogresno, uz duzno postovanje svacijeg kulturnog-muzickog nasledja, mislim da je svaciji novac podjednako dobar i ne shvatam zasto bi se neki tamo alpski valceri, laendleri i jodleri favorizovali a za Balkan koji je muzicka riznica kulturno najbogatijih naroda (gde kad zapadnjaci cuju 7/8, 9/8 , da ne kazem 11-12-21/8 kojima se neki dzezeri-znam pouzdano-odusevljavaju) mi smo marginalizovani i na ovaj nacin! E, pa to kolege nije lepo, zar ne mislite?
|