Videti jedan post
Star 29.05.2013, 21:37   #6
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
VUNIMRAV ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Posedovanje licence je obavezno ako zelis da prijavis osiguranje na PiO i Zdravstveno osiguranje.Za pio fond konkreto ne treba ali mnoras donjeti "ime" firme u kojoj radis-prijavljen ili bilo sta drugo.Svako udruzenje muzicara koje ima svoju licencu i koje je clanica zajednice udruzenja,ima pravo da ti izda licencu kao posrednik sa savezom estradnih umetnika i izvodjaca SRB,na osnovu koje se ti prijavljujes na PiO u lokalnoj samoupravi-opstini.Naravno ono u udruzenju ce uzeti svoju meru,a za uzvrat nista ti nikad nece dati(kao ni meni)Samu licencu mi niko nije trazio nego jednom i to iz ciste zavisti poslali inspektore rada.Moj odgovor je bio"pa zasto bas kod mene gospodine M....,kad sam ja jedini "ispravan" u opstini i redovno punim budzet od kojeg i ti imas neku kintu".To niko ne pita vise ni kod nas9sto ne znaci da ne mogu ponovo da ozive tu tematiku),a u inostr ne je...u nasu zemlju ni u ozbiljnijim stvarima,a kamoli po tom pitanju.
Zakljucak:ako hoces da imas licencu javi se prvom udruzenju muzicara(koje ima licencu)i sve dalje ce ti oni reci.Polaganje se pre 15-tak godina orgaiziralo na jednom mestu,i onda bi muzicari se skuplajli.
Dodato:
P.S.Ja redovno uplacivam Pio ali licencu ne obnavljam ve 4 godine,nedam ima pare jer kad sam ih pitao mogu li bar bez carine da uvezem klavijature...AHAHAHA je bio odgovor,lopovska posla!!!!

Promijenjeno od VUNIMRAV (29.05.2013 u 21:40 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
VUNIMRAV je offline   Reply With Quote