Videti jedan post
Star 03.06.2013, 18:07   #13
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Obavezno moras, ali zaista je to obaveza ako se hoces live rad nez problema, sve diskove koji imaju veze sa Audio sistemom, zamijeniti SSD diskovima i to ako je ikako moguce u RAID 0 protokolu. To "pucketanje" pri promjeni ne smije da se desi na live masinama a kod tebe dolazi iz nekoliko razloga. Prvi je, konvencionalni Hard Diskovi koji su prespori jer ako bi izmjerio propusnost tih HDa, dosao bi u najboljem mogucem slucaju do nekih 100MB/sec (u Trans Audio masinama ovo ide i do 2000MB/sec, zavisno od modela). Drugi razlog je prilicno slabasan procesor, mainboard je OK, a najveci "kriminalac" je kod tebe taj XP SP3 koji nema sta da trazi u jednoj audio masini kao sto ni internet ne smije tu da se nalazi. Cak se ide dotle da se deaktiviraju Network Driveri koji u sustini uvijek "cackaju" u pozadini i povremeno, sasvim neredovno, opterecuju na kratko sistem, radi cega takodje dolazi do "pucketanja". Konfiguracija Audio sistema jeste nauka za sebe, a kod mene i poslovna tajna ali se i sam mozes malo potruditi da bar te osnovne stvari, kao sto je internet ili antivirus program budu potpuno odstranjeni.
tranzit je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post:
pekilik (03.06.2013)