Zbog toga sam na kraju i napomenuo, da smatram da ce bez obzira na bilo kakav update, i bilo sta drugo, ova klavijatura biti "pljuvana", i ne postovana kao sto zasluzuje. Iskljucivo zbog toga, sto onaj ko ne svira Rolanda nece ni imati zelje da sedne cacka, proba, vidi, cuje, jedno, drugo... Nego ce na osnovu izgleda, par fabrickih boji, na suvoj i ne sredjenoj klavijaturi, reci da je to samo igracka i da nije vredno para... No, to je samo klavijatura, mene to nimalo ne pogadja. Ja sam ja probao par puta odusevio se i to je to. Iako sam u pocetku smatrao da je cena astronomska, posle onoga sto sam cuo, poceo sam razmisljati zasto ne kosta bar jos par stotina eura vise, odnosno zasto ne isprati konkurenciju i u ceni, jer u svemu drugom ona jednostavno stoji rame uz rame sa top aranzerima drugih proizvodjaca. Apsolutno me niko ne moze ubediti da po bilo cemu zaostaje sa konkurencijom (ne zbog moje tvrdoglavosti ili pristrasnosti, vec zbog toga sto sam upoznao 90% tehnickih mogucnosti, Bk-9, ali isto tako i pa2x-a, pa3x-a...). Inace dirka je zaista fantasticna, gotovo se ne cuje prilikom sviranja, vrlo je slicna Fantomu X, za nijansu kraca. Tasteri su odradjeni tako dobro, da samo jedan mali potez, odnosno povlacenje prema sebi vrsi funkciju. Inace, akusticne boje su vrhunske, tj. ja sam mislio da su vrhunske, sve dok nisam cuo "super natural" na delu..."eee, tako se to radi". Zaista vrhunski zvukovi klavira, gitara, el. klavira, i par duvaca (klarinet, frula..). Sto se tice, ekrana, oni se sami podesavaju da tako kazem. Pr. bira se perf. lista-midi fajlovi, pusta se fajl, tekst ekrana se automatski prebacuje na drugi ekran, dok na prvom ostaje i dalje lista, moze da se skroluje do sledece pesme. pravljenje ritma: jedan ekran prikazuje trake, na drugom su tu odmah instrumenti i efekti...
|