Videti jedan post
Star 24.06.2013, 15:34   #10
smuchac
Kao kod kuće

smuchac's Avatar

Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
smuchac ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ja ću ti za primjer reći za Crnog leptira. Inače je u originalu iz G a ne iz Gis-a.
Ako idemo po G skali onda se uvod svira (G,Am,G,Em,D,G,D,Em) a po tvome iz Gis-a (Gis,Bm,Gis,Fm,Dis,Gis,Dis,Fm) Nadam se da s Gis skalom nisam pogriješio jer se ne kužim previše u nazive.
One way or another,ne sviraš iz originala što je zapravo skroz nebitno i nevažno ali zato pak ne sviraš točne akorde. Terca na pianu je kao i sama pjesma spora pa nije problem i nema ostalih grešaka iako zvuči kao da je stroj odsvirao (mehanički). Dakle, malo duše u to metni i popravi te akorde i to je to za baladu.
Na "Ove noći jedna žena" na više mijesta kiksaš na prijelazima ritma koji debelo treba dotjerati jer je ovakav kakav je poprilično neadekvatan za pjesmu da ne kažem loš i ne čuje se baš najbolje. Na račun kasnih prijelaza ispadaš... I ovo preporučam svirati iz G jer je lakše i svirati i pjevati. Neku tercu sviraš u njoj netočno,ima i negdje akord viška a i manjka... Ja sam nedavno tu istu pjesmu stavio u svoje demo snimke pa poslušaj malo akorde i sam stil kako se pjesma svira. Ne kažem da je moja snimka mjerodavna ali neke stvari će ti biti jasnije jer su melodijski točne.
Evo poslušaj i zanemari što sam je katastrofalno odpjevao tj. fokusiraj se na muziku

Ili pak poslušaj original negdje na netu. Pozz!
smuchac je offline   Reply With Quote