Tema: pa900 Specs
Videti jedan post
Star 01.07.2013, 22:18   #5
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od kreso Pokaži Post
Ajd nek mi dadu prosjećnu plaću u KORG-u Osimo (oko 3 soma €) i ja ću im odavde svaki mjesec izdizajnirati najmanje 5 vrhunskih designa za aranžere (bez imalo pretjerivanja), a i navest ću im što da stave i koliko čega da stave u aranžer (za ove prostore) i još će debelo zaraditi.
Ili neka plate kao vanjskom suradniku svaki uspješan design s samo 1% od ukupne prodaje i ja ću biti zadovoljan.
E moj Kreso, to ne ide tako u poslovnoj saradnji sa velikom trojkom. Druge su cifre u pitanju a i drugaciji ugovori, obaveze i prava. Vec petnaestak godina sam stalni saradnik i Korga i Yamahe a i sa Rolandom imam povremene izlete. Sve je to sasvim drugacije. Da hoce da plate kako treba i saradnici bi radili na drugom nivou. Poslovnice u Evropi toliko su vazne za Japance kao i lanjski snijeg. Mozes da sugeriras, molis, grdis... ovi ovdje samo slijezu ramenima k'o trudne zene i svaki drugi odgovor im je da su im vezane ruke jer ne smiju da donesu nikakvu bitniju odluku bez saglasnosti, odnosno dozvole iz Japana. Zuti kosooki pa nemaju blage veze ni gdje je Balkan, tako da i ovo malo jada sto se pojavilo u novije vrijeme kod Yamahe i Korga je vise skup srecnih okolnosti nego namjera.
I kod Yamahe i kod Korga za Evropu, su stvoreni klanovi unutar tih centrala gdje su jos davnih godina bitna mjesta zauzeli metuzalemi koji su u medjuvremenu toliko senilni da i ne znaju za koji instrument sta, kada i kako treba da se radi. No i pored tioga, njihove pozicije su nedodirljive i neprikosnovene, tako da jedino ostaje da se ceka dok ta garda ne pocrka. Duga je to i tuzna prica. Yamaha nema namjeru bilo sta da mijenja jer joj muzicka grana zauzima samo neznatni i potpuno nevazni dio njenog koncerna, pa nemaju vremena i volje s tim posebno da se zajebavajua, a Korg jadan i zalostan, nema novca da bilo sta ozbiljnije promijeni, pa ostaje pri sisanju ovaca izdajuci svakih pola godine novi-stari instrument koji ga u sustini najmanje kosta jer izbjegava najvece troskove, to jest troskove projekta i razvoja. Mrka kapa, zla prilika.
tranzit je offline   Reply With Quote